Barzani: 'Gerilimin Parçası Olmamak İçin Elimizden Geleni Yapacağız'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, İran ve ABD arasında yaşanan gerginliğin bir parçası olmamaya çalıştığını açıkladı.

08.01.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-14:09) Barzani: 'Gerilimin Parçası Olmamak İçin Elimizden Geleni Yapacağız'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, İran ve ABD arasındaki gerilimin bir parçası olmamaya çalışacaklarını, önceliklerinin bölge halkının korunması olduğunu açıkladı.
Barzani, Erbil'de IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve Meclis Başkanı Revaz Faik ile düzenlediği 3'lü toplantıdan sonra basına yönelik kısa bir açıklama gerçekleştirdi.
Irak ve IKBY'de son günlerde istenmeyen olayların yaşandığını bildiren Barzani, "Bölgede gerçekleşen olayları derin bir endişeyle takip ediyoruz. Gerilim ve şiddet, bölgede istikrarsız ve güvenliğin olmadığı bir atmosferin oluşmasına neden oldu." dedi.
Barzani, ilgili tüm taraflarla bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak için çabaladıklarını belirterek, "Önceliğimiz, Kürdistan ve Kürdistan vatandaşlarının korunmasıdır. Gerilimin bir parçası olmamak için de elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal