Barack Obama: 'Erdoğan'la Tartışmaktan Nefret Ediyorum'

ABD'nin eski başkanı Obama ve o dönem başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 senesinde gerçekleştirdiği bir görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.

11.06.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 11.06.2018-13:03)

Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Barack Obama'nın eski ulusal güvenlik danışman yardımcısı Ben Rhodes, Başkan Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arasında 2011 senesinde geçen konuşmayı anlattı. 'Olduğu Gibi Dünya' isimli kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski başkan Obama arasındaki konuşması aktaran yazar Rhodes, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkan Obama'ya zor anlar yaşattığını aktardı.

ABD eski başkanı Barack Obama'nın tüm ikili görüşmelerinde yer aln, eski ulusal güvenlik danışman yardımcısı Ben Rhodes, 'Olduğu Gibi Dünya' isimli kitabında o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Obama arasında geçen çarpıcı bir konuşmayı ifade etti. Kitapta anlatılanlara göre 2011 yılındaki Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'ya bir hayli zor anlar yaşatmış.

Haber7'de yer alan haberde kitapta anlatılana göre 2011 senesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen eski başkan Obama'nın ajandasında Filistin meselesi de vardı. Toplantı esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Obama'ya bir yılda 180 derece nasıl dönüş yaptığını anımsattı. Ben Rhodes'un anlattığına göre, Erdoğan Obama ile yaptığı görüşmede bıyık altından gülerek eski ABD başkanı Obama'nın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasındaki Filistin bölümünü okudu.

Ben Rhodes ve ABD'nin eski başkanı Barack Obama

Erdoğan meseleleri ayrıntılı bir şekilde tartışmayı seviyordu. Obama Filistinlilerin BM aracılığıyla savunulamaz olduğunu iddia etti. İsrail'le müzakere etmek gerekiyordu diyerek Güney Sudan'ı örnek olarak gösterdi

Bu sözlerin sonrasında Erdoğan'dan eski başkan Obama'yı köşeye sıkıştıracak bir soru geldi. Recep Tayyip Erdoğan'ın o sorusu şu şekilde:

''Güney Sudan için Kuzeyin senelerce yaptırıma uğraması gerekti. Aynısını İsrail için de mi öneriyorsun?''

Erdoğan'a yanıt veremeyen eski başkan Obama tepkisini daha sonra Ben Rhodes'a 'Erdoğan'la tartışmaktan nefret ediyorum' şeklinde gösterdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal