Bangladeş'te Covid-19 Vaka Sayısı 40 Bini Aştı

Güney Asya ülkesi Bangladeş’te coronavirüse yakalanan kişi sayısı 40 bini geçti.

28.05.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-17:39) Bangladeş'te Covid-19 Vaka Sayısı 40 Bini Aştı

Güney Asya ülkesi Bangladeş’te coronavirüse yakalanan kişi sayısı 40 bini geçti.

Bangladeş'te son bir günde 2 bin 29 kişide daha virüse rastlanmasıyla enfekte sayısı 40 bin 321'e ulaştı. Aynı zamanda tespit edilen vakaların yüzde 60'ının son bir ayda tespit edildiği ve ülkedeki durumun gün geçtikçe kötüleştiği kaydedildi.

Bangladeş Sağlık Bakanlığı yetkilisi Prof. Nasima Sultana, ülkenin bir günlük yeni tip coronavirüs salgınına ilişkin verilerini duyurdu. Sultana, “Son 24 saatte tüm ülke genelinde yaptığımız testler sonucunda 2 bin 29 kişinin korona testi pozitif çıktı. Bu sayıyla birlikte bugün günlük olarak, ilk vakanın görüldüğü 8 Mart'tan itibaren bugüne kadar en çok vakanın görüldüğü gün oldu. Yeni vakalarla ülkede toplam vaka sayısı 40 bini aştı. Son 24 saatte hayatlarını kaybeden 15 kişi ile toplam ölü sayısı ise 559 oldu” diye konuştu. Aynı zamanda son bir günde 500 hastanın daha sağlığına kavuşmasıyla, 8 bin 425 kişi virüsü atlattı.

Diğer taraftan, Bangladeşli sağlık uzmanları ülkede coronavirüs vaka sayısının henüz zirveye çıkmadığını dile getirirken, gerekli kurallara riayet edilmesini önerdi. Yetkililer hükümetin virüse karşı aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu ifade etti.

Bangladeş’te sokağa çıkma yasağı kaldırılarak, 30 Mayıs'ta başlamak üzere okul ve sınırlı toplu taşıma araçları dışında bütün kamu kurumları ve özel sektördeki işletmelerin açılacağı açıklandı. Fakat meydana gelebilecek kalabalıkların ve sosyal mesafe kuralının göz ardı edilmesinin coronavirüsün ülkede yayılmasını tetikleyeceği öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal