Bakan Akar, Libya'da

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, mutabakat muhtırası çerçevesindeki çalışmaları incelemek için Libya'ya g

03.07.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:49) Bakan Akar, Libya'da

Milli Savunma Bakanı (MSB) Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelemek için Libya'nın başkenti Trablus'a gitti.

BAKAN AKAR VE ORGENERAL GÜLER, ASKERİ MERASİMLE KARŞILANDI

Bakan Akar ve Orgeneral Güler'in ziyareti sebebiyle Mitiga Havaalanı'nda askeri tören gerçekleştirdi.

ASKERİ ÇALIŞMALAR İNCELENECEK

Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Abdullah en-Nemruş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdulhakim Abuhalia, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed eş-Şerif Ve Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Serhat Aksen ve başka Türk ve Libyalı yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Akar, tören kıtasını selamladı.

Törenden sonra Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler, mutabakat çerçevesinde kurulan Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığını ziyaret etti.

BAKAN AKAR, LİBYALI VE TÜRK ASKERLERLE GÖRÜŞTÜ

Diğer taraftan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Savunma Güvenlik İşbirliği ile Eğitim Yardım Danışma Komutanlığında Türk ile Libyalı askerlerle görüştü.

Libya Ordusu Batı Harekat Dairesi Komutanı Usame Cuveyli ile de bir araya gelen Akar ile Orgeneral Güler, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Müzakerede "Libyalı kardeşlerimizin daha rahat, daha mutlu, daha güven içinde yaşamaları için destek vermeye devam edeceğiz” ifadesini kullanan Bakan Akar, şu açıklamada bulundu:

“Bugün de yarın da sizlerin yanınızda olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları kapsamında Libyalı kardeşlerimiz için yapılması gereken ne varsa yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Haklısınız kazanacaksınız biz buna inanıyoruz. Diğerleri haksızlıklarının karşılığını muhakkak alacaklar. Onlar ve onları destekleyenler de kaybedecek, hezimete uğrayacaklar. Çok şehit verdiniz. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal