Bağdat'ta Hükümet Karşıtı Gösteriler 15 Can Aldı

Irak güvenlik güçlerinin dün gece Bağdat'ın Sadr bölgesinde toplanan göstericilere ateş açması sonucu 15 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

07.10.2019-13:18 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-13:09)

Hükümet taraftarı güvenlik güçlerinin önceki gece Irak'ın başkenti Bağdat'ın doğusunda yer alan Sadr bölgesinde toplanan göstericilere ateş açmasıyla bölgede 15 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı.

Bu durumun sonucu olarak Irak Savunma Bakanlığı, ordu güçlerinin Sadr bölgesinden çekilmeye başladığını ve yerine polis güçlerinin yerleşeceğini aktardı.

Genellikle Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlılarının yaşadığı bölgede dün öğle saatlerinde de hükümeti protesto etmek için sokağa çıkan eylemciler ile güvenlik güçleri arasında tartışma olmuştu. Tartışmada, güvenlik güçleri, göstericileri etkisiz hale getirmek için göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullanmıştı.

Irak'ta başkent Bağdat ve güneydeki vilayetler, 1 Ekim'den bu yana yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle düzenlenen gösterilere sahne oluyor.

Hala devam etmekte olan hükümet karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu bugüne kadar 100'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal