Bağdat’ta Göstericiler Yeniden Hıllani Meydanı ve Sinek Köprüsü’nde

Irak’ın başkenti Bağdat’ta göstericiler, Tahrir Meydanı yakınlarındaki Hıllani Meydanı ve Sinek Köprüsü’ne yeniden yerleşti.

16.11.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 16.11.2019-11:15)

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Tahrir Meydanı yakınlarındaki Hıllani Meydanı ve Sinek Köprüsü’ne göstericiler yeniden geldi.

Bağdat’ta bulunan söz konusu bölgeler güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonrası protestocuların elinden alınmıştı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Iraklı protestocuların günlerdir devam eden ısrarları üzerine Hıllani Meydanı’nda bulunan güvenlik güçleri bölgeden geri çekilmişti. Güvenlik güçleri, bu meydandan günlerdir göstericilere karşı yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullanıyordu.

Ülke güçleri, Yeşil Bölge’ye çıkan Sinek Köprüsü’nün yarısını da boşalttı. Iraklı güçler, köprünün ortasına beton bariyerler yerleştirdi.

Irak hükümetine bağlı güvenlik güçleri, göstericilerin Yeşil Bölge’ye geçişini engellemek amacıyla başkentteki Cumhuriyet, Ahrar ve Şuheda Köprülerinde de yoğun şekilde bulunuyor.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan ve hala devam eden gösterilerde 319 kişi yaşamını yitirmiş, 15 binden fazla kişi ise yaralanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal