Bağdadi Operasyonunda 2 Kişi Canlı Ele Geçirildi!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), DEAŞ lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonda iki kişinin de canlı yakalandığını ve bu kişilerin ABD'nin gözetiminde tutulduğunu ifade etti.

28.10.2019-23:24 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-23:20)

Genelkurmay Başkanı Mark Milley Pazartesi günü yaptığı açıklamalarda, söz konusu kişilerin yetişkin ve erkek olduklarını belirtti ve "güvenli bir tesiste" tutulduklarını ifade etti.

Pentagon'da basın meshuplarıyla yaptığı röpörtaj da Milley, Bağdadi'nin cesedinden geriye kalanların da ortadan kaldırıldığını ve cesedin fotoğrafını paylaşmayı şimdilik düşünmediklerini bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, ABD özel kuvvetlerinin Suriye'de Cumartesi günü düzenlediği bir operasyon sırasında Bağdadi'nin kendisini öldürdüğünü bütün dünyaya duyurmuştu.

Milley basın açıklamasında, "Bağdadi'nin kalıntıları DNA testiyle kimliğinin teyit edilebilmesi için güvenli bir tesise götürüldü. Kalıntıları ortadan kaldırıldı, süreç tamamlandı ve gereğine uygun bir şekilde yerine getirildi" sözlerini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal