BAE'den Küstah Türkiye Açıklaması!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Katar'a yönelik ambargo politikasının uzun yıllar devam edebileceğini söyledi.

19.06.2017-15:09 - (Son Güncelleme: 19.06.2017-15:21) BAE'den Küstah Türkiye Açıklaması!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargash, Türkiye'nin Katar konusundaki politikasına değinen ve küstah bir değerlendirmede bulundu. Gargash, "Türkiye'nin âkil olmasını ve menfeatlerine en çok yardım yapanın Katar'a yönelik yapılan eylem olduğunu anlamasını sanıyoruz" demecinde bulundu. Birleşik Arap Emirlikli bakan, Türkiye'nin şu anda Katar mevzuğunda ideolojik menfeatleri ve milli çıkarları içinde ortada kalmaya çalıştığını beyan etti. 

AMBARGO YILLARCA SÜREBİLİR

Gargash, Katar'ın stratejelerini değiştirmemesi durumunda Katar'a yönelik ambargonun uzun yıllar devam edebileceğini söylerken, Körfez sorunun arabuluculuk rolü için Kuveyt'in uygun olduğunu ifade etti.

KATAR: KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTÜYORLAR

Diger yandan Katar, kendisiyle tüm irtibatini kesen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın "karalama kampanyası" yürüttüğünü belirtti.

Katar hükümetinin iletişim ofisi direktörü Şeyh Saif Bin Ahmed "Komşularımızın temeli olmayan ve mesnetsiz bir kara propaganda kampanyasına zaman ve kaynak ayırmaları çok üzücü. Abluka uygulayan ülkeler terörizmi bir karalama kampanyası olarak kullanıyor" dedi.

KATAR: ÇÖZÜM İÇİN HİÇBİR FORMÜL ÖNERİLMEDİ

Bin Ahmed, "Ülkemize yönelik abluka iki haftadır sürüyor ve bize abluka uygulayan ülkeler krizi çözmek için hiçbir formül önermedi" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal