BAE'de Alkol Yasakları Kalkıyor

Birleşik Arap Emirlik'lerinde İsrail ile imza atılan anlaşmanın ardından alkol yasakları kalkıyor.

22.09.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-15:51) BAE'de Alkol Yasakları Kalkıyor

BAE ve İsrail arasındaki münasebetleri normalleştirme anlaşmasının ardından, emirlik halkının ve turistlerin alkol alımı ve kullanımı için izin kağıdı almaları koşulu kaldırdı.

BAE başkenti Abu Dabi’de, alkollü içecek alınması ve kullanılması hususunda yasaklar her geçen gün ufak ufak kaldırılıyor.

BAE'yi oluşturan yedi emirlik içinden Dubai'nin alkol kullanımı koşullarını bir miktar hafifletmesinin ardından, Abu Dabi'nin de resmi bir genelge yayınlayarak alkol alımı ve kullanımı için izin kağıdı çıkarma koşulunu kaldırdığı ifade edildi.

BAE'DEN, İSRAİL İLE YAPILAN ANLAŞMADAN SONRA İLK DÜZENLEME

2 emirliğin alkol kullanımını özgürleştirme adımları, koronavirüs salgını sebebiyle duran turizm sektörünün tekrar yapılandırılması ve münasebetleri normalleştirme anlaşması ardından gelmesi öngörülen İsrailli turistlere hazırlık gayreti olarak nitelendirildi.

Bu şehirde 15 Eylül'de uygulamaya konan genelgeye göre, alkollü içecek alımı için gereken izinler kaldırılırken, şehirde yaşayanların ve turistlerin, izin verilen mağazalardan içki almalarına imkan verildi.

ALKOL ALIM LİSANSI BİTİYOR

Genelgede; Abu Dabi’de, içki tüketenlerin, alkol alımları ve evlerinde tüketmeleri için talep edilen lisans uygulaması kaldırılırken, içki alanların 21 yaş üzeri olması, şahsi olarak kullanım için olup, yeniden satılmamasına imkan verilmemesi kararı getirildi.

Lisans mecburiyeti kaldırıldı.

Yine genelgeye bakıldığında alkol kullanımı; özel malikanelerde, otellerde, turistik tesislerde ve özel kulüp benzeri izin verilen mekanlarda yapılabilecek.

Bu genelge, Abu Dabi’deki alkol kullanımıyla alakalı daha öncesindeki yasal belirsizliğe bitirmeyi amaçlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal