BAE ve Bahreyn'in Normalleşme Anlaşması İmzalandı!

İsrail Meclisi'ndeki Arap milletvekillerinden Mansur Abbas ile Cemal Zehalika, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Bahreyn arasında imza atılan normalleşme anlaşmalarının beraberinde getireceği neticelere karşı uyardı.

16.09.2020-09:23 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-09:24)  BAE ve Bahreyn'in Normalleşme Anlaşması İmzalandı!
Demokratik Ulusal Birlik Partisi Başkanı Zehalika, yaptığı açıklamasında, Washington'daki dörtlünün imza attığı anlaşmaların, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in, kendi ülkelerinde iç buhranlarla karşı karşıya kalan Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya sunulan riskli bir hediye olduğunu belirtti.

Zehalika, şu ifadeleri kullandı:

'BAE ile Bahreyn, bugün Filistin halkına karşı İsrail'in yanında olduğunu ilan ediyor. Bahse konu ilişki, sadece bir normalleşme değil bilakis stratejik bir ortaklıktır. İsrail'le ittifak kuranın ise Filistin halkının ve meşru haklarının yanında yer alması mümkün değildir.'

Zehalika, Bahreyn ile Birleşik Arap Emirlikleri halklarının İsrail'in yanında olmayı reddedeceğine inandıklarını söyledi.

Ortak Arap Listesi Bloku mensubu Milletvekili Abbas da açıklamasında, 'Barış, yüce insani bir olgudur ancak silah anlaşmalarına ve rejimleri korumak için gelişmiş casusluk cihazlarına kılıf olması için Washington'da bu olgunun üzeri çizilmiştir.' ifadelerine yer verdi.

Esas barışın işgalin bitmesiyle başlayacağından söz eden Abbas, 'Netanyahu'nun övündüğü barış için barış denklemi, bağımsız Filistin devletinin kurulmasıyla gerçekleşebilir. Bu olmadığı taktirde birkaç sene içinde kendimizi İsrail apartheid sistemi içinde buluruz.' diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal