BAE ve ABD Arasında İmzalanan Savunma İş Birliği Anlaşması Yürürlüğe Girdi

Birleşik Arap Emirlikleri ile ABD, iki ülke arasında sene başında imzalanan savunma iş birliği anlaşmasının yürürlüğe girdiğini açıkladı

30.05.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-10:50)

BAE haber ajansı WAM'ın aktardığına göre iki ülke tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, yürürlüğe giren anlaşmanın, içinde bulunulan kritik zamanda iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve askeri ortaklık ilişkisinin gelişmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın, savunma ve güvenlik sektörlerindeki meselelerde iş birliğinin ilerlemesi ve iki ülkenin Körfez güvenliğini korumak amacıyla sarf ettiği çabanın desteklenmesini sağlayacağı aktarıldı.

ABD ile BAE arasında imzalanan anlaşma, Körfez'de İran ile ABD arasında gerilimin yükseldiği bir dönemde yürürlüğe girdi.

ABD-İRAN GERİLİMİ  

ABD'de Donald Trump yönetimi, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs 2018 tarihinde çekildiğini duyurmuştu.

Ardından Tahran yönetiminin petrol ihracatına yönelik yaptırım uygulamaya başlayan ABD, Nisan ayında İran Devrim Muhafızları Ordusunu "yabancı terör örgütleri" listesine eklemişti.

ABD, Mayıs başlarında İran'dan gelebilecek tehditlere karşı önlem için USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından meydana gelen Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne göndermişti.

BAE'nin doğu sahilinde bulunan Fuceyra Limanı civarında Suudi Arabistan, BAE ve Norveç'e ait 4 ticari kargo gemisine yönelik 12 Mayıs'ta sabotaj yapılmıştı.

Bunun üzerine ABD de bölgede İran'a gözdağı vermek amacıyla F-15 ve F-35 uçakları ile uçuşlar düzenlemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal