BAE, Suriye'de Kurulacak Güvenli Bölgede Türkiye'nin Olmaması Gerektiğini Savundu

Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye karşıtı açıklamalarına devam ediyor. Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Suriye'de kurulacak güvenli bölgede Türkiye'nin olmaması gerektiğini söyledi.

01.02.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-11:50) BAE, Suriye'de Kurulacak Güvenli Bölgede Türkiye'nin Olmaması Gerektiğini Savundu

Orta Doğu'nun kanayan yarası Suriye'de, savaşı bitirmek ve terörü bitirmek için bütün gücünü ortaya koyan Türkiye, kısa zaman içinde önemli neticeler aldı. Özellikle DEAŞ ve YPG terörüne karşı verilen mücadelede büyük başarılar sağlanırken, bu durum BAE'yi rahatsız etti.

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Suriye’de Türkiye tarafından kurulacak güvenli bölgeye karşı olduklarını kaydetti.

"ARAP OLMAYANIN ARAP ÜLKESİNDE İŞİ YOK"

Daha önce de Zeytindalı Harekatı için çirkin sözler kullanan Enver Gargaş, bu defa da Türkiye'nin bölgede oluşuna tepki gösterdi.

Gargaş, gireni çıkanı net olmayan ve mevcut şartta Avustralya'nın bile 13 bin kilometre öteden müdahale olmak için girişimlerde bulunduğu Suriye için “Arap olmayan bir ülkenin, bir Arap ülkesinin topraklarında olmasını kabul etmiyoruz,” sözleriyle Türkiye'nin sahadaki faaliyetlerine tepki koydu.

YPG'YE DESTEK

Gargaş'ın skandal sözleri bunlarla da sınırlı kalmadı. Türkiye'nin yürüttüğü operasyonlara tepki gösteren Gargaş, YPG'ye de destek vermeyi ihmal etmedi.

Gargaş, “Kürtleri destekliyoruz. Kürtler büyük bedeller ödedi. Suriye’nin toprak bütünlüğü kapsamında Kürtlerin korunması lazım.” sözlerini kullandı.

BAE'NİN TÜRK DÜŞMANLIĞI

Körfez'in şımarık çocuğu BAE'nin Türk düşmanlığı, uzun süredir kendini gösteren bir gerçek. Özellikle Fahreddin Paşa konusuyla ortaya çıkan bu gerçek, Zeytindalı Harekatı'yla zirveye ulaşmış, Türkiye karşısında YPG'nin dahi desteklenmesiyle sürdü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal