BAE, Suriye'de İnsan Kaçakçılığı Yapıyor

Suriye'de yetimlere yardımla ilgilenen Orkid adlı kadın derneği, BAE Kızılayı'nın SDG ile işbirliği halinde yetim çocukları ve kadınları kaçırarak, insan ticareti yaptığını iddia ediyor.

27.06.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-17:46) BAE, Suriye'de İnsan Kaçakçılığı Yapıyor

Suriye'de Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) SDG ile çalıştığı ve rejimle koordinasyonunu SDG üzerinden sağladığı iddia edildi. Bu durum 'BAE, ümmetin uru olmaya devam ediyor' şeklinde yorumlanırken, Orkid adlı kadın derneğinin iddiaları BAE'nin çirkinliğini gözler önüne seriyor. 

Suriye'de yetimlere yardım yapan Orkid adlı kadın derneği, BAE Kızılayı'nın SDG ile işbirliği halinde olduğunu ve yetim çocukları, kadınları kaçırarak BAE'nin insan ticareti yaptığını iddia etti. Rejimin baskıları ve saldırıları nedeniyle Halep'ten kaçmak zorunda kalan derken yetkilileri yaşadıklarını da anlattı.

Öte yandan BAE Suriye'de etkinliğini artırmak için her yolu denemeye devam ediyor. Bilindiği üzere BAE, bölgede Türkiye'nin politikasını da eleştirmiş ve yetkililer bu yönde açıklamalar yapmıştı. Libya, Sudan, Mısır ve Yemen’de kan döktükten sonra yönünü Suriye'ye çeviren BAE'nin, terör örgütü PKK/YPG ile de iş birliği yaptığı öne sürülmüştü. BAE'nin bölgede organ ticaretine başladığı da iddialar arasında yer almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal