BAE: Mısır, Yunanistan ve Fransa ile Birlikte Türkiye'ye Karşı Pozisyon Aldık

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Doğu Akdeniz hususunda Mısır, Yunanistan ve Fransa ile beraber Türkiye'ye karşı pozisyon aldıklarını dile getirdi.

27.11.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-12:38) BAE: Mısır, Yunanistan ve Fransa ile Birlikte Türkiye'ye Karşı Pozisyon Aldık
Libya'da Hafter'e uyguladığı askeri yatırımın Türk SİHA'ları ile topçularıyla heba olduğunu gören, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ile Orta Doğu'da giderek kuvvetlenmesinden rahatsızlık duyan BAE, Türkiye'ye karşı bölgede mücadele gösteren öteki ülkelerle beraber bir "cephe" oluşturduklarını belirtti.

Hemen hemen 800 milyar dolarlık hazinesine güvenerek, Orta Doğu'da istediği şekilde hareket etmeyi isteyen BAE'nin devlet bakanı, "Mısır, Yunanistan ve Fransa ile birlikte Türkiye'ye karşı pozisyon aldık" diye konuştu.

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, İtalya Dışişleri Bakanlığı çatısı altında yapılan 2020 Akdeniz Diyalogları'ndaki bir oturuma telekonferansla katılarak 2 moderatörün Türkiye-BAE münasebetleri, İsrail ile normalleşme anlaşması ile Libya konusuyla alakalı sorularını yanıtladı.

Ekonomisi gelişmiş fakar küçük bir ülke olduklarını, bütün hamlelerini dost ve müttefik ülkelerle attıklarını iddia eden Gargaş, Türkiye'nin Arap dünyasının iç işlerine müdahale ettiğini öne sürerek, Yunanistan, Mısır ve Fransa ile birlikte Türkiye'ye karşı bir konum aldıklarını belirtti.

Gargaş, Türkiye il İran benzeri köklü ülkelerin bölgesel nüfuzunun üstesinden gelebilmek için bir takım Arap ülkeleriyle jeostratejik ile geleneksel hiçbir bağ ve faydalarının olmadığı yerlerde pozisyon aldıklarını söyledi.

"TRUMP VE BİDEN'İN SİYASETİ DEĞİL AMERİKA POLİTİKASI DOĞRUDUR"

Donald Trump'ın liderliğinde İsrail ile yapılan normalleşme anlaşmasına başkanlık seçimini kazanan demokrat Joe Biden'ın nasıl bir tavır göstereceği sorusuna da Gargaş, şu ifadelerle yanıt verdi:

"Barış anlaşmasının gerçekleştirilmesinde Trump yönetimi önemli bir role öncülük etti. Ancak ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden da hemen hızlı bir şekilde anlaşmaya destek verdi. Bizim burada bilmemiz gereken Trump ve Biden'ın siyaseti değil Amerika politikası olduğudur. Bu da bize çok yardım edeceğine benziyor."

''LİBYA'YA PARAŞÜTLE ATLAMADIK''

Gargaş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nin Libya'daki çatışmalardaki rolünün anımsatılmasının ardından da, "Libya'daki çıkarlarımızı çok meşru görüyorum. Aynı zamanda Arap unsurlarının müdahalesini de. Açıkçası Berlin Konferansı'ndan bu yana stratejimiz siyasi bir çözümün gerçekleştirilmesi üzerinde değişti. Biz buradan Libya'ya paraşütle atlamadık. Orada neden bulunduğumuzun net kayıtları mevcuttur." iddiasını öne sürdü.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal