BAE Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Macron Destek Verdi

BAE Dışişleri Bakanı 'Macron Batı'daki Müslümanları izole etmek istemiyor; kesinlikle haklı ve Avrupa'yı Erdoğan'a karşı bir olmaya çağırıyoruz.' diye konuştu.

03.11.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 03.11.2020-11:04) BAE Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Macron Destek Verdi

Macron'un İslam düşmanı ifadeleri bütün dünyada gündem konusu oldu.

İslam'ı terörle bağdaştırmaya kalkışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri, devlet kurumlarının binalarına yansıtarak Fransa'da bu karikatürleri önleyemediğini dile getirdi.

İslam dünyasından da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Fransa'daki İslam düşmanlığına karşı tepkiler artarken Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) destek verdi.

BAE MACRON'A DESTEK OLDU

BAE Dışişleri Bakanı Anwar Gargash Alman Die Welt'e açıklamalarda bulundu.

Gargash Die Welt gazetesine verdiği röportajda Emmanuel Macron'un Müslümanları dışlama istediğini ifade ettiğini kabul etmedi.

Gargash, 'Macron'un konuşmasında gerçekte söylediklerini dinlemeliyiz. Batı'daki Müslümanları izole etmek istemiyor ve kesinlikle haklı.' diye konuştu.

Emirlik bakanı, Müslümanların daha güçlü entegre olması gerektiğini ve Fransız devletinin aşırılık ile toplumsal kapalılıkla mücadeleye paralel olarak bunu elde etmenin yollarını bulma hakkının da olduğunu da belirtti.

'AVRUPA'YI ERDOĞAN'A KARŞI BİR OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

İfadelerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret eden Gargash, şu ifadeleri kullandı:

'Erdoğan bir boşluk veya zayıflık görür görmez bunu etkisini artırmak için kullanıyor. Biz ona kırmızı çizgiyi gösterene kadar müzakere etme isteği göstermiyor.

Macron Batı'daki Müslümanları izole etmek istemiyor; kesinlikle haklı ve Avrupa'yı Erdoğan'a karşı bir olmaya çağırıyoruz. '

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal