Azerbaycan'dan Rusya'ya 'Barış Gücü' Yanıtı: Desteklemiyoruz

Azerbaycan, Rusya'nın Dağlık Karabağ'a 'barış gücü' yerleştirme fikrini reddetti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hikmet Hacıyev, söz konusu fikirle ilgili olarak "Desteklemiyoruz" açıklamasını yaptı.

16.10.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-14:45) Azerbaycan'dan Rusya'ya 'Barış Gücü' Yanıtı: Desteklemiyoruz

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki müzakerelerde Türkiye'nin masada olmasını kabul etmeyen Rusya, Karabağ'a 'barış gücü' yerleştirme önerisinde bulunmuştu. Rusya'nın bu fikri Azerbaycan tarafından reddedildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarla ilgili "Bence Karabağ'daki temas hattına Rus askeri gözlemcileri sevk etmek doğru olur fakat bunun kararını vermek Bakü ve Erivan'a kalmış" demişti.

AZERBAYCAN 'BARIŞ GÜCÜ' FİKRİNİ DESTEKLEMİYOR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Azerbaycan Rusya'nın Karabağ'a 'barış gücü yerleştirme' fikrini desteklemiyor. Ülkemiz başka bir yerde değil uluslararası tanınan kendi sınırlarında operasyonu yapıyor" diye konuştu.

ÇATIŞMANIN SONUNDA TARTIŞILABİLİR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise Rusya'nın Karabağ temas hattına askeri gözlemciler yerleştirilmesi fikriyle ilgili olarak; böyle bir adımın çatışmaların sonunda tartışılabileceğini ve Azerbaycan onayını gerektirdiğinin altını çizdi.

ERMENİSTAN ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Diğer yandan Rusya arabuluculuğunda iki ülke arasında imzalanan ateşkes, ilan edildiği ilk günden itibaren Ermenistan tarafından ihlal ediliyor. Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın bazı bölgelerine füze saldırısında bulunarak sivillerin ölümüne neden olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal