Azerbaycan'dan, ABD'nin Kararına Sert Tepki!

ABD Temsilciler Meclisinde Türkiye’ye yaptırım uygulanması ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesi üzerine Azerbaycan da sert tepki gösterdi.

30.10.2019-21:14 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-21:09)

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hajiyev, “Ermenistan ve Ermeni lobisinin çevreleri kurgusal Ermeni soykırımını bir siyasi spekülasyon nesnesine dönüştürdü" ifadelerini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisinde Türkiye’ye yaptırım uygulanması ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesine Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hajiyev de tepki sert gösterdi.

Hajiyev, bu kararın siyasi, hukuki ve tarihi bir dayanağı olmadığını ve Ermeni yanlısı lobi gruplarının çabaları sonucunda kabul edildiğini kaydetti.

Hajiyev, "Ermenistan ve Ermeni lobisi, kurgusal Ermeni soykırımını bir siyasi spekülasyon nesnesine dönüştürdü. Böylece Güney Kafkasya'da ve diğer bölgelerde Ermenilerin işlediği suçları gizlemek istiyorlar. Bu nedenle Ermenistan, Türkiye'nin bu olayları ortak bir komisyon tarafından inceleme önerisini kabul etmiyor. Tarihin tahrif edilmesi, tarihi yeniden yazma girişimleri ve siyasi baskı amacıyla kullanımı kabul edilemez” sözlerini sarf etti.

Hajiyev, o dönemde meydana gelen olayların politikacılar tarafından değil, tarihçiler tarafından incelenmesi gerektiği yorumunda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal