Azerbaycan'daki Sivil Kayıplar Toprağa Verildi

Ermenistan'ın dün gece balistik füzelerle saldırı düzenlediği Azerbaycan'ın Gence kentinde hayatını kaybeden 2'si çocuk 8 kişi toprağa verildi.

17.10.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 17.10.2020-15:22) Azerbaycan'daki Sivil Kayıplar Toprağa Verildi

Ermenistan, Azerbaycan'daki sivil yerleşim birimlerine düzenlediği saldırılara dün gece yenisini ekledi. Azerbaycan'ın 2'nci büyük şehri olan Gence'ye düzenlenen füze saldırısında, 13 kişi hayatını kaybederken 40'ın üzerinde sivil yaralandı.

8 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 13 sivilden 2'si çocuk 8 kişi bugün son yolculuğuna uğurlandı. Eskerov ailesinin saldırıda yaşamını yitiren 5 ferdi, yakınları tarafından Gence'deki 4 nolu mezarlığa Azerbaycan bayrağına sarılı olarak defnedildi. 

Enkaz altından baba Suluddin Eskerov, oğlu Bahtiyar Eskerov, eşi Sevil Eskerova, kızı Nigar Eskerova ve 10 aylık bebek Narin Eskerova'nın cansız bedenlerinin çıkarıldığı belirtildi.

Eskerov ailesinin yakınlarından Vugar Şerifov, yarın Nigar Eskerova'nın doğum günü olduğunu belirterek, "16 yaşına girecekti. Hazırlığı yapıldı ancak bugün defnedildi" dedi.

5 AYLIK BEBEK ENKAZ ALTINDA KALDI

Füzenin evlerinin üzerine düştüğünü söyleyen Şerifov, "Halen şoktayız, 1 kişi değil aynı aileden 5 kişi bir anda yok oldu" dedi.

Füze saldırısı evlerine isabet eden ve saldırı sırasında uykuda olan Royal Şahnezerov, eşi Zuleyha Şahnezerova ve 5 aylık bebekleri Medine enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Saldırıdan yalnızca 3 yaşındaki kız çocukları Hatice sağ kurtuldu. 

Royal'ın yakın akrabası Feride Botanova, yalnızca 3 yaşındaki Hatice'nin sağ kalabildiğini aktardı. Ermenistan'ın tekrar kente saldırıp saldırmayacağı sorusuna Botanova, "İkinci defa vuran, 3'üncü defa da saldırır. Biz başka bir saldırı da bekliyoruz. Yine gece, yine uykudayken." dedi. Zuleyha'nın annesi Sevinç Ağayeva ise kızı toprağa verilirken ayakta durmakta zorlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal