Azerbaycan'da Vaka Sayısı 2 Bin 422’e Yükseldi

Azerbaycan'da 143 yeni vakayla, ülke çapında virüs tespit edilen kişi sayısı 2 bin 422’ye, 3 hastanın yaşamını yitirmesiyle birlikte can kaybı ise 31'e çıktı.

09.05.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-17:29) Azerbaycan'da Vaka Sayısı 2 Bin 422’e Yükseldi

Azerbaycan'da 143 yeni vakayla, ülke çapında yeni tip coronavirüs tespit edilen kişi sayısı 2 bin 422’ye, 3 hastanın yaşamını yitirmesiyle birlikte can kaybı ise 31'e çıktı.

Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Coronavirüs Operasyon Karargahından gelen açıklamada, 143 kişide daha virüse rastlandığı, 3 hastanın da yaşamını yitirdiği kaydedildi. Aynı zamanda açıklamada, 44 hastanın ise sağlığına kavuşarak taburcu olduğu ifade edildi.

Azerbaycan’da toplam yeni tip coronavirüse yakalanan kişi sayısı 2 bin 422'ye çıkarken, virüsten enfekte 31 kişi yaşamını yitirdi, bin 620 kişi ise virüsü yenerek taburcu edildi.

Azerbaycan'da 3 bine yakın kişi tecrit altında bulunuyor. Öte yandan ülkede şu ana dek 190 bine yakın yeni tip coronavirüs testi uygulandı.

KARANTİNA UZATILMIŞTI

Azerbaycan'da ölümcül coronavirüs sebebiyle hayata geçirilen ve 4 Mayıs'a kadar geçerli karantina rejimi, 31 Mayıs'a kadar uzatıldı, bazı kısıtlamalar ise kaldırıldı.

Azerbaycan Bakanlar Kurulunun aldığı karara göre, karantina uygulaması mayıs sonuna kadar sürecek ve bölgelere göre bazı kısıtlamalar uygulamadan çıkarılacak.

Bakü, Sumgayıt, Gence ve Lenkeran şehirleri ile Abşeron ilinde 4 Mayıs'tan itibaren belirli sayıda devlet kurumu personeli görevinin başına dönecek.

lkedeki bireysel ticaretle uğraşan tüm iş yerleri, kuaförler ve güzellik salonları da hizmete geçecek.

Bahsi geçen şehir ve iller dışında tüm bölgelerde, sokağa çıkışlarda SMS'le izin alma uygulaması kaldırılırken, tüm devlet kurumu çalışanları iş başı yapacak .Ayrıca bu bölgelerde kafe ve restoranlar açılacak, parklara giriş serbest olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal