Azerbaycan ve Türkiye'den Ermenistan'a Karşı Ortak Askeri Tatbikat

Ermenistan'ın kardeş ülke Azerbaycan'a yönelik tacizlerine sessiz kalmayan Türkiye, Azerbaycan askerlerinin de içinde bulunduğu geniş kapsamlı bir ortak askeri tatbikat düzenlemek için harekete geçti.

27.07.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-18:08) Azerbaycan ve Türkiye'den Ermenistan'a Karşı Ortak Askeri Tatbikat

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına Türkiye'den destek geldi. Türkiye, Azerbaycan'ın alacağı her karara arka çıkacağını dile getirmiş ve izlenecek her politikada Azerbaycan'a verdiği desteği tereddütsüz ifade etmişti.

Bu doğrultuda Azerbaycan Savunma Bakanlığından gelen bilgilendirmeye göre, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki askeri dayanışma anlaşmasına göre, yıllık plana uygun olarak Azerbaycan’da kara kuvvetleri ve hava kuvvetlerinin içinde bulunduğu geniş kapsamlı askeri tatbikatlar gerçekleşecek.

GENİŞ KAPSAMLI BİR TATBİKAT OLACAK
Söz konusu ortak tatbikatta, iki ülkenin askerleri, zırhlı araçları, topçu birlikleri, askeri uçakları ve hava savunması sistemleri bulunacak.

Tatbikatlar 1-5 Ağustos’ta kara birliklerinin katılımıyla Bakü ve Nahçivan'da, 29 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında ise askeri uçakların katılımıyla Bakü, Nahçivan, Gence, Kürdemir ve Yevlah şehirlerinde yapılacak.

Diğer taraftan Türk askerleri, Azerbaycan ile yapılacak ortak tatbikata katılmak için Nahçıvan'a intikal etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal