Azerbaycan ve Türkiye New York'ta Ermenistan'a Karşı Birlik Oldu

ABD'de Türk ve Azeri vatandaşlar bir araya gelerek göster düzenledi. New York'ta BM Genel Merkez binasının önünde toplanan kardeş ülkelerin gurbetçi evlatları, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırgan tavrını kınadı.

25.07.2020-08:54 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-10:20) Azerbaycan ve Türkiye New York'ta Ermenistan'a Karşı Birlik Oldu

Azerbaycan milli marşı eşliğinde Ermenistan'ın saldırgan ve yayılmacı tavrını kınayan gösteriler ''Ermeni işgalini durdurun'', ''Karabağ Azerbaycan'ındır'', ''Ya Karabağ ya ölüm, Bir millet iki devlet'' ifadeleriyle çağrı yaparak, Ermenistan'ın son süreçte Azerbaycan sınır hattında uyguladığı saldırgan tutumunu eleştirdi.
New York'taki BM Genel Merkezi önündeki cadde kenarına yerleştirilen dijital ilan kamyonu ekranlarına, Azerbaycan topraklarından çekip alınan Karabağ'ın haritası gösterilerek, uzun senedir süren Ermenistan işgaline vurgu yapıldı.

BM'YE HAREKETE GEÇ ÇAĞRISI
Söz konusu eylemlerin içinde bulunan Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli, ''Uzun yıllardır süren Karabağ'ın işgaline acilen son verilmelidir. Ermenistan, kanunsuz bir şekilde elinde tuttuğu toprakları Azerbaycan'a teslim etmelidir.'' açıklamasını yaptı.

Yerdelenli, açıklamasının BM yetkililerine yönelttiği kısmında, bahsi geçen Ermenistan işgalinin acilen sonlandırılması için ''harekete geç'' çağrısında bulundu.

ERMENİ VE AZERİ EYLEMCİLER KARŞILAŞTI
Eylemin sonralarına doğru, Ermenistan'ın New York Daimi Temsilciliği önüne, Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla yürüyen grup, Ermenistan temsilciliğinin önünde bekleyen karşıt grupla karşılaştı.

Sayı olarak daha geride kalan Ermeni taraftar ile karşı tarafa karşı bir süre karşılıklı slogan attıktan sonra, konvoylarla New York sokaklarında dolaşarak eylemlerini sürdürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal