Azerbaycan ve Türk Askerleri Beraber Eğitim Yaptı

Savunma Bakanlığı, Türk askerlerin Azeri ordu kuvvetlerinin ‘stratejik bölgeleri kurtarma’ alışkanlıklarını pekiştirme eğitimine katılım sağladıklarını açıkladı.

06.08.2020-09:14 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-09:01) Azerbaycan ve Türk Askerleri Beraber Eğitim Yaptı
Temmuz ayının sonunda Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Türk ve Azeri askerlerin Azerbaycan topraklarında yapılan kapsamlı ortak tatbikatın birinci aşamasına başladıklarını açıklamıştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın basın dairesinden gelen açıklamada, Azeri askerlerin Bakü ile Nahçıvan’da Türk askerlerle etkileşim halinde yaptıkları uygulamada karşı saldırı ve ‘stratejik açıdan faydalı bölgeleri kurtarma’ alışkanlıklarını iyileştirdikleri bildirildi.

GÖREVLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Bakanlık,'Tatbikat etabında birlikler, farklı özellikteki arazilerin bulunduğu alandan geçerek, silahlar ve zırhlı araçlar kullanarak karşı saldırı operasyonları organize etme ve yürütme, göreceli düşmanın insan gücüne ve muharebe araçlarına yönelik önleyici saldırılarda bulunma, ayrıca stratejik açıdan faydalı bölge ve hudutları kurtarma konusundaki askeri eğitim görevlerini tamamladı. Askeri birlikler, üst düzey profesyonellik sergileyerek belirlenen görevleri başarıyla yerine getirdi.'

PLANLI EĞİTİM OLDUĞU BELİRTİLMİŞTİ

Azerbaycan ile Türkiye’nin katılımıyla yapılan ortak uygulamanın, Azerbaycan-Ermenistan hududunda tansiyonun yükselmesinin ardından 29 Temmuz tarihinde başladığı bildirilen açıklamada, bu tatbikatın planlı eğitim olduğun altı çizilmişti.

2 ülkenin hava ve kara kuvvetlerinin katılımıyla yapılan ortak uygulamada iki ülkenin askerleri, topçu birlikleri, zırhlı araçları, askeri uçakları ile hava savunma sistemleri mevcut.

Hava kuvvetlerinin uygulaması Bakü, Gence, Kürdemir, Nahçıvan ve Yevlah'ta devam edecek ve 10 Ağustos tarihinde bitecek. Kara kuvvetlerinin uygulaması da Bakü ve Nahçıvan'da dün tamamlandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal