Azerbaycan: Türkiye, Karabağ Krizine Hiçbir Şekilde Müdahale Etmiyor

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türkiye'nin Dağlık Karabağ buhranına hiçbir müdahale yapılmadığını dile getirdi. Ermenistan, bölgedeki çatışmalara endirekt olarak tesir ettiğini iddia etti.

28.09.2020-16:48 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-16:18) Azerbaycan: Türkiye, Karabağ Krizine Hiçbir Şekilde Müdahale Etmiyor

Bayramov, 'Türkiye'nin hiçbir müdahalesi olmadı. Eğer Türkiye ile Azerbaycan arasındaki askeri-teknik işbirliğinden söz edecek olursak, Azerbaycan bu alanda bir dizi ülkeyle işbirliği yapıyor, hatta Rusya'yla işbirliği daha fazla. Bugün Azerbaycan ordusunun kullandığı silahların büyük bölümü Rus malı' diye konuştu.

Ermenistan aracılığıyla gündeme gelen Azerbaycan'ın paralı asker kullandığı ifadelerini değerlendiren Bayramov, 'Erivan'ın iddiaları tümüyle asılsız ve dayanaksız. Bununla birlikte Ermenistan'ın Irak elçisinin ve İdlip başkonsolosunun paralı askerlerin Ermeni tarafına çekilmesi konusunda yoğun faaliyet yürüttüklerini biliyoruz' şeklinde konuştu.

Bu esnada Ermenistan, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da yapılan askeri etkinliklerle dolaylı bir şekilde ilişkili olduğunu iddia etti.

Ermeni Dışişleri Bakanlığı'ndan gele açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'a yönelik mevcut saldırganlığı döneminde Türkiye sahada dolaylı olarak varlık gösteriyor. İHA'lar ve savaş uçakları da dahil Türk silahlarını kullanan Türk askeri uzmanlar, Azerbaycan askerleriyle birlikte mücadele ediyor. Türkiye, yabancı militanları Azerbaycan'a yönlendiriyor.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal