Azerbaycan ve Ermenistan Moskova'da Buluştu

BM kararıyla Ermenistan’ı korumakla mükellef olan Rusya'nın davetini kabul ederek Moskova'daki görüşmelere Ermenistan ile katılmayı kabul eden Azerbaycan, büyük bir diplomatik yanılgıya düştü.

09.10.2020-10:21 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-17:20) Azerbaycan ve Ermenistan Moskova'da Buluştu

Azerbaycan ve Ermenistan, Putin'in davetiyle bugün Moskova'da masaya oturdu.

Azerbaycan ve Ermenistan tarafları Rusya Devlet Başkanı Putin'in esir ve ölü takası amacıyla yaptığı çatışmalara son vermeye çağrısına kulak verdi.

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Rusya Devlet Başkanı Putin'in davetiyle bugün Moskova'da bir araya geldi.

Söz konusu görüşmede, süregelen saldırılar ve ateşkes koşulları masaya yatırılıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tarafından Ermeni ve Azerbaycan taraflarına yapılan davet açıklaması tam olarak şöyleydi:

''Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir dizi telefon görüşmelerinin ardından Rusya Devlet Başkanı, ölülerin ve esirlerin takası amacıyla insani nedenlerle Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalara son verilmesi çağrısında bulunuyor''

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Moskova'ya gitmeyi kabul etti.

Azerbaycan'ın yaptığı bu diplomatik manevranın hata olduğu öngörüldü. Buna da sebep olarak Rusya'nın BM kararıyla Ermenistan’ı korumakla mükellef olması gösterildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal