Azerbaycan Önemli Arazileri Kurtardı, Ermenistan Cepheden Kaçtı

Azerbaycan, Ermenistan işgali altındaki yerleri kurtarmaya devam ediyor. Azerbaycan'ın önemli arazi ve tepeleri işgalden kurtardığı, Ermeni askerlerin ise bu bölgelerden ağır kayıp vererek geri çekildiği açıklandı.

23.10.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-09:40) Azerbaycan Önemli Arazileri Kurtardı, Ermenistan Cepheden Kaçtı

Azerbaycan, Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenlendikten sonra savunmaya geçerek işgal altındaki topraklarını kurtarmaya başladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre gece boyunca Ağdere, fuzuli, Hadrut, Cebrail ve Gubadlı hattında operasyonların sürdüğü bildirildi.

ERMENİLER MEVZİLERDEN KAÇIYOR

Diğer yandan Tavuş ve Sisian bölgelerinden Dağlık Karabağ'a getirilen Ermeni askerlerin çatışmaya girmeyi reddettiği ve mevzilerden kaçtığı ortaya çıktı.

ERMENİ ORDUSU TEÇHİZAT SIKINTISI YAŞIYOR

Savunma Bakanlığı'nca yapılan açıklamada Azerbaycan'ın Ermenistan'ın askeri kaynak ve alt yapısına onarılamaz hasar verdiği, Ermeni ordusunun teçhizat, silah, mühimmat ve yiyecek sıkıntısı yaşadığı belirtildi. Ermenistan cephesindeki askerlerin savaşmayı reddederek firar ettikleri kaydedilirken, cephe hattında çatışmaların devam ettiği ve durumun Azerbaycan kontrolünde olduğu bildirildi.

AZERBAYCAN-İRAN SINIRINDA KONTROL SAĞLANDI

Diğer yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Zengilan kentine bağlı Ağbend kasabasının Ermeni işgalinden kurtarılmasıyla Azerbaycan-İran devlet sınırında tam kontrolün sağlandığını duyurdu. Açıklamasında Azerbaycan ve İran halkını kutlayan Aliyev, "Muzaffer Azerbaycan Ordusuna sevgiler! Sayın Başkomutan, Zengilan'ın Ağbend sınır bölgesi işgalden kurtarılmıştır. Şu anda Azerbaycan bayrağı burada dalgalanmaktadır. Bununla Azerbaycan-İran sınırının 132 kilometrelik kısmı işgalden kurtarılmıştır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Başkomutan, Karabağ Azerbaycan'dır" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal