Azerbaycan Dışişleri Bakanı İstifa Etti

Geçen gün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, 'iş yerinde bulamadım' diyerek eleştirdiği Dışişleri Bakanı Mamedyarov istifa etti.

16.07.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:54) Azerbaycan Dışişleri Bakanı İstifa Etti

Azerbaycan sınırındaki hareketliliğin sürdüğü dakikalarda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov istifa etti.

ALİYEV ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, 'Dışişleri ne yapıyordu? Neredeydi? 12 Temmuz’daki olaydan sonra hepimiz iş yerindeydik. Başbakan iş yerindeydi, ben sabaha kadar iş yerindeydim. Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Devlet Güvenlik Servisi Başkanı, İçişleri Bakanı, Dış İstihbarat Servisi Başkanı, Güvenlik Konseyi Başkanı iş yerindeydi. Ama Dışişleri Bakanı’nı bulamadım. Yerini Başbakan Ali Asadov’a sordum.' diyerek Mamedyarov'u eleştirmişti.

'EVDEN ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ'

Bu eleştirinin ardından söz alan Başbakan Asadov, Mamedyarov'un evden çalıştığını belirtti ve 'Ben Elmar Mamedyarov’u aradım. Bana söylediğinizi ona aktardım. Nerede olduğunu sordum. Evden çalıştığını söyledi. Saat saat nerede olduğunu netleştirmesini istedim. Tekrar evden çalıştığını söyledi, olayı gündüz saat 3'te duyduğunu söyledi.' ifadelerini kullandı.

Bu cevaptan sonra ayrıntılara girmek istemediğini belirten Aliyev, olayı kapattı. Dün yaşanan bu gelişmenin ardından ise Mamedyarov istifa etti.

İLK ELEŞTİRİ DEĞİL

Ayrıca Aliyev, Memmedyarov'un Dağlık Karabağ çözüm süreci müzakerelerinde başarısız olduğunu da belirtmiş ve bakanı eleştirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal