Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev: Beldeler İşgalden Kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, 'Stratejik üstünlük olan beldeler işgalden kurtarıldı. Ermenistan diplomatik çözümden yana değil' açıklamasında bulundu.

27.09.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-16:20) Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev: Beldeler İşgalden Kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, Ermenistan'ın Azerbaycan taarruzunu değerlendirdi.

Haciyev, Ermenistan'ın Azerbaycan'da masum sivillere ateş açtığını ifade ederek, 'Azerbaycan, sivillerin güvenliği için operasyonlarını hala sürdürüyor. Silahlı kuvvetlerimiz büyük başarı gösterdi. Stratejik üstünlüğü olan beldeler işgalden kurtarıldı. Amacımız, Azerbaycan topraklarındaki nihai işgalden kurtulmasıdır. Ermenistan, diplomatik çözümden yana değil' diye konuştu.

AZERBAYCAN'DAN ERMİSTAN'A TESLİM OL ÇAĞRISI

Azerbaycan ordusu, Şuan Ağdere'de bir Ermeni garnizonunu ablukaya alıp 'teslim ol' çağrısı yaptı.

ERMENİ ORDUSUNA SERT DARBE

Ermenistan-Azerbaycan cephesinde Ermenilerin Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırmasıyla onlar masum sivil hayatını yitirdi ve yaralandı. Azerbaycan'dan gelen açıklamada, on Ermeni askerinin öldürüldüğü aktarıldı.

AZERBAYCAN KYLERİNİ İŞGALDEN KURTARDI

Ermeni askerleri, Azerbaycan'ın misillemesinin ardından işgal ettiği 6 köyden kaçmak zorunda kaldı.

RUSYA VE İRAN AZERBAYCAN'I SIRTINDAN VURDU

Bu sabah sularında Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine düzenlediği cani saldırıdan sonra Ermenistan'a Rusya destek verdi. Rusya, Ermenistan'a Azerbaycan'a karşı kullanması için savaş uçağı temin etti.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün koruduğunu ifade eden Aliyev, 'Ermenistan'ın askeri araçlarını imha ettik. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Ermenistan gereken cevabı aldı ve alacak. Ermenistan'la Karabağ müzakereleri şu an devam etmiyor. Karabağ Azerbaycan'ındır' dedi.

TÜRKİYE ERMENİSTAN'I KINADI

Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı taarruza geçmesinin ardından Türkiye'den cevap geldi. Milli Savunma Bakanlığı saldırıyı kınadı ve Azerbaycan'ın tam destekçisi olarak arkasında durduğunu açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal