Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: 'Askerlerimizin İntikamı Alındı'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ‘Ermeni askerleri Azerbaycan topraklarına bir santimetre bile geçemedi’ diyerek tüm olanakları kullanarak ülkelerini savunacaklarını belirtti.

13.07.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-13:58) Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: 'Askerlerimizin İntikamı Alındı'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün Azerbaycan-Ermenistan hududunda patlak veren çatışmalar sebebiyle yapılan Güvenlik Konseyi toplantısında söz aldı.

Ermenistan ordusunun dün öğlen sularında bir anda sınırda bulunan Azerbaycan mevzilerine top atışı yaptığını kaydeden Aliyev, ordusunun Ermenistan’ın provokasyonunu engellediğini ve gereken cevabı verdiğini kaydetti.

‘BİR SANTİM BİLE GEÇEMEDİLER’

Aliyev, ‘Ermenistan'ın tüm çabaları iflas etti, Azerbaycan kendi sınırını korudu ve Ermeni askerleri Azerbaycan topraklarına bir santimetre bile geçemedi’ diye konuştu.

‘İNTİKAM ALINDI’

Azerbaycan'ın uluslararası düzeyde elde ettiği son başarıların Ermenistan’ı kaygılandırdığını dile getiren Aliyev, ülkesine saldırıların bu sebepten yapıldığı belirtti.

Aliyev, ‘Düşmana dün ve bu gece gereken yanıtı verdik. Askerlerimizin intikamı alındı ve bundan sonra da alınacak. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı ve kalmayacak. Tüm olanaklarımızı kullanarak kendimizi savunacağız’ diye konuştu.

‘TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUYACAĞIZ’

Ermenistan'ın bir yandan sınırda ateşkesin iyileştirilmesi için uluslararası toplumdan yardım talebinde bulunduğunu, diğer yandan da Azerbaycan topraklarına saldırdığını kaydeden Aliyev, ‘Bu çirkin ve sinsi politika Ermenistan'ı uçuruma götürecektir. Azerbaycan toprak bütünlüğünü ve sınırlarını korumaya devam edecektir. Dün öğleden sonra düşmana vurulan ezici darbeler bunu bir kez daha gösterdi. Şehit olan askerlerimizin intikamı alındı, kanları yerde kalmadı ve kalmayacak’ diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Dün Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine Ermeni askerleri saldırmış, Azerbaycan ordusunun yanıt vermesinin ardından geri çekilmişti.

Azerbaycan Ermenistan çatışmasında Azerbayvan ordusundan biri üsteğmen rütbesinde olmak üzere 4 asker şehit düşmüş, 4 asker yaralanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal