Azerbaycan Coronavirüse Karşı Tedbirlerini Artırdı

Azerbaycan, coronavirüs salgınının daha fazla yayılmasının önüne geçebilmek adına önlemleri artırdı. Azerbaycan’da kafe, restoran ve kahvehaneler kapatıldı.

28.03.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-10:06) Azerbaycan Coronavirüse Karşı Tedbirlerini Artırdı

Çin'in Vuhan şehrinde patlak veren ve dünya genelinde hızlı bir şekilde yayılmayı sürdüren coronavirüs ülkelerin yeni önlemler almalarını gerektiriyor. Azerbaycan Bakanlar Kurulunun açıklamasına göre, 29 Mart'tan başlamak üzere marketler ve eczaneler hariç kafeler, restoranlar, kahvehaneler ve internet kafelerin müşteri almaları yasaklanacak. İnternet üzerinden sipariş verilen yemek ve gıda siparişlerinin evlere götürülmesi ise yasaklanmadı. Yetkililer, hedeflerinin vatandaşları mümkün olduğunca teması en aza düşürmek olduğunu ifade ederken, kurallara uymayan işletmelerin sert bir biçimde cezalandırılacağının altını çizdi.

METRO SEFERLERİNE SINIRLAMA, ÖNLEMLER ARTIRILDI

Azerbaycan'ın coronavirüs nedeniyle aldığı önlemler şöyle:

"Metro seferleri 07.00-09.00 ve 17.00-20.00 arası yapılacak. Vatandaşların toplu olarak bulundukları parklar gibi yerlere girişler kısıtlanacak. Kentler arası gidiş-gelişler yasaklandı. İtfaiye, makam araçları ve ticari taşıtlar dışında farklı şehirler arası yolcu taşıma ve araç seferleri yasaklandı. Bakü, Sumgayıt ve Abşeron'a kayıtlı araçların şehir sınırları içinde hareketine izin verildi."

Yetkililer kurallara uymayan kişilerin ise cezalandırılacağı ifade edildi.

Azerbaycan'da coronavirüse yakalanan kişi sayısı 147'ye yükseldi, vakalardan yalnızca 3'i yaşamını yitirdi, 15 kişi ise virüsü atlatarak hastanelerden taburcu edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal