Ayvalık'ın Tarihi 2 Okulu Kapatılıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde tarihi 1800'lü senelere uzanan 2 eğitim kurumu, öğrenci sayısının yetersiz olması, binanın fiziki yetersizliği ve çürük olması sebebiyle kapatılıyor. Okullardan biri Çağan Irmak’ın yönetmiş olduğu Babam ve Oğlum filminde de kullanılmıştı

29.06.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-16:59)

1803 senesinde Rum Okulu olarak yapılan, mübadelenin ardından 1923 senesinde Erkek Mektebi İptidaisi adıyla üç sınıflı ve üç derslikli olarak eğitim vermeye başlayan Cumhuriyet İlkokulu’nda, 1924-1925 eğitim öğretim yılında Birinci Erkek Numune Mektebi olarak eğitime devam edildi.

Numune Teşkilatı kaldırılınca da 1926-1927 eğitim öğretim senesinde Cumhuriyet İlkokulu olarak adı değiştirilen okul binasında eskime tespit edilmesi sebebiyle yıkım kararı alındığı açıklandı.

Kapatılacak diğer bir okul ise Hayrettin Paşa Mahallesi'ndeki tarihi caminin yanında bulunan ve 1893 senesinden bu zamana kadar hizmet veren Ayvalık Gazi Ortaokulu. Sarımsak taşından inşa edilen tarihi bina, Çağan Irmak’ın Babam ve Oğlum filminin çekimlerinde de kullanılmıştı.

‘ÖĞRENCİ SAYISI AZ'  

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Cumhuriyet Ortaokulu binasının dayanıksız olmasından dolayı yıkım kararı verildiğini açıkladı.

Bahadır, “Okulda 6-7 ve 8. sınıflarında eğitim gören toplam 40 öğrenci var. Öğrenci sayısı da az. Gazi Ortaokulu’nda da öğrenci azlığı var. Okullar bu nedenlerle kapatılacak. Öğrenciler adres durumlarına göre istedikleri okullarda eğitim görecek. Cumhuriyet Ortaokulu'nun tarihi binası değil, öndeki binası yıkılacak. Devlet yatırım programına alınırsa yenisi yapılacak. Gazi Ortaokulu binası tarihi yapı, herhangi bir şekilde dokunulamaz. Gazi de yine eğitim kurumu olarak devam eder ama buna ilgili makamlarla görüşülerek karar verilecek bir konu" ifadesinde bulundu .

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal