Avusturya Türkiye Hayranlığını Saklayamadı

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye hayranlığını gizleyemedi ve önemli itiraflarda bulundu.

23.05.2018-17:55 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-18:16)

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile olumlu görüşmelerde bulunduğunu ifade ederek ciddi bir insan olması ve ileri adım atılmasını sağlayan görüşmelere ilgi duymasından kanyaklı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na değer verdiğini aktardı.

Mevkidaşıyla yaptığı toplantının sonucunda Avusturyalı arkeologların Efes’te kazı çalışmalarına tekrardan başlayabildiklerini açıklayan Avusturya Dışişleri Bakanı, bu tür şeylerle atmosferin iyiye gittiğini ve iki ülkenin ilişkilerindeki çıkmazın aşılabileceğine inandığını ifade etti.

''TÜRKİYE AB İÇİN ÇOK ÖNEMLİ''

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin tekrardan başlamasının ancak Türkiye’de birçok şeyin değişmesiyle mümkün olabileceğini ileri süren Kneissl, ''Türkiye halen AB için çok önemli ve biz iyi bir şekilde birlikte çalışmak istiyoruz’’ diye konuştu.

''5 DAKİKALIĞINA KENDİNİ TÜRKİYE'NİN YERİNE KOY''

Türkiye'deki terör saldırılarını anımsatan Bakan Kneissl, "Göz boyamak için söylemiyorum. Tüm eleştirilere rağmen 5 dakika için kendini Türkiye'nin yerine koyman gerekir. Türkiye'deki gibi çok sayıdaki terör saldırılarının bir topluma neler yaptığını unutmayalım’’ şeklinde konuştu.

''BUNA RAĞMEN İNSANLAR HER ZAMAN AYAĞA KALKIYOR''

Türkiye'de birçok çatışma noktası bulunduğunu ve çok yoğun bir şekilde terörle mücadele ettiğini ifade eden Bakan Kneissl, "Buna rağmen insanlar her zaman ayağa kalkıyor ve işe koyuluyor. Buna çok saygı duyuyorum’’ ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Balkan devletlerine de değinen Bakan Kneissl, Avrupa Birliği'nin son dönemde güneydoğu Avrupa’yı boşaldığını, bu boşluğu Rusya, Çin, Türkiye ve Körfez ülkelerinin doldurduğunu belirtti.

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Avrupalıların tesirini artırmak ve jeopolitik menfaatleri korumak için Balkan devletlerinin AB’ye yakınlaştırılması gerektiğini iddia etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal