Avusturya Erdoğan Açıklaması: Avusturya Başbakanından Küstah İfadeler

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan düşmanlığını bir kez daha yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim propagandasına izin vermeyecekleri yönünde açıklama yaptı.

20.04.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-11:06) Avusturya Erdoğan Açıklaması: Avusturya Başbakanından Küstah İfadeler

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan düşmanlığını bir kez daha yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim propagandasına izin vermeyecekleri yönünde açıklama yapan Kurz şu ifadelerde bulundu:

Avusturya, Erdoğan propagandasına izin vermeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağını duyurusu sonrası, Avrupa'da da büyük bir yankı uyandırdı.

16 Nisan referandumu için başlatılan kampanya sürecinde "Evet" propagandalarına izin vermeyen ülkeler ve bu ülkelerin başında gelen Avusturya yeniden harekete geçti.

"ENGELLEMEKTE KARARLIYIM"

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılacak kampanyaları engellemekte kararlı olduğunu açıklamalarını yineledi.

Türkiye'nin Almanya, Hollanda ve Avusturya'daki Türk toplumlarını kullanmaya çalıştığını ifade eden Kurz, küstah açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Bu tür Türk seçim kampanyası konuşmalarını burada engellemekte kararlıyım. Bunlar bizim demokrasi anlayışımızla bağdaşmıyor.

"ERDOĞAN VEYA BAKANLARI..."

Eğer Erdoğan veya bakanları, Avusturya’da seçim kampanyası konuşmaları planlayacak olmaları halinde bu tür bir müdahaleyi kesinlikle kabul etmeyeceğimizi şimdiden net bir şekilde ifade edeceğimi bildiriyorum şeklinde konuştu.

CAMİLERİ KAPATMAKLA TEHDİT ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde sağ çizgideki Avusturya Halk Partisi Genel Başkanı Kurz, Avusturya yasalarına göre etkinliğin sergilendiği Avrupa Türk İslam Birliği'ne bağlı caminin kapatılmasının dahi söz konusu olabileceği ifadelerini kullanmıştı. Kurz, ayrıca Sosyal Demokrat Partili Viyana Belediyesi'nin Müslüman derneklerine sağlanan devlet yardımları konusunda "daha katı olması gerektiğini" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Partinin Viyana Eyalet Teşkilatı Başkanı Gernot Blümel de din işlerinden sorumlu olan Kültür Dairesi'ne olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatılması gerektiği yönünde talimat verdiği haberleri geldi.

ATİB ise yaptığı açıklamada, "son derece büyük bir talihsizlik" olarak nitelendirdiği oyunun bitmesinin dahi beklenmeden iptal edildiğini ve de konuyla alakalı çok yönlü bir inceleme başlatıldığını duyurdu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal