Avusturya Başbakanı Kurz: Avusturya’da Terör Örgütü PKK’nın Yeri Yok

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Avusturya’da bu terörist aşırı sol ideolojinin (PKK) yeri olamaz." ifadesinde bulundu.

01.05.2019-17:16 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-17:08)

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, bir grup terör örgütü PKK yandaşının Viyana’da gerçekleşen 1 Mayıs etkinliğinde örgüte ait yasaklı sembollerin olduğu pankartlar açmasını eleştirerek, "Avusturya’da, bu terörist aşırı sol ideolojinin (PKK) yeri olamaz." sözlerinde bulundu.

Başbakan Kurz, sosyal medya hesabından yapığı açıklamada, terör örgütü PKK’nın Avrupa Birliği (AB) terör listesinde olduğunu, çok sayıda terör saldırılarından sorumlu tutulduğunu belirterek, bu örgüte ait sembollerin Mart ayından beri Avusturya’da yasaklı olduğunu haturlattı.

'SEMBOLLERİN ETKİNLİKTE KULLANILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Muhalefetteki Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) tarafından gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamaları doğrultusunda terör örgütü yandaşlarının Viyana’da örgüte ait sembollerle etkinlik alanında pankart açmasını kabul edilemez olduğunun altını çizen Kurz, "SPÖ, bir an önce Stalinist PKK gibi aşırılıkçı örgütlerle olan bağlantısını kesmeli. Avusturya'da, bu terörist aşırı sol ideolojinin yeri olamaz." değelerlendirmesinde bulundu.

AVUSTURYA'DA SEMBOL YASASI

Avusturya'da 1 Mart'ta yürürlüğe giren "Sembol Yasası" ile terör örgütü PKK'nın sembolünün kamuya açık alanlarda kullanılması yasaklanmıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal