Avustralya’nın En Kalabalık Eyaletinde Covid-19 Tespit Edilmedi

Bir dönem orman yangınlarıyla gündeme gelen Avustralya’nın en kalabalık eyaletinde salgının başlangıcından bu yana son 24 saatte ilk kez yeni vaka kaydedilmedi.

12.05.2020-07:37 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-07:25) Avustralya’nın En Kalabalık Eyaletinde Covid-19 Tespit Edilmedi

Avustralya’da Covid-19'un hakimiyet altına aldığı  en çok ölümün meydana geldiği Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde salgının başlangıcından bu yana son 24 saatte ilk kez yeni vaka kaydedilmedi.

NSW Eyalet Sağlık Bakanlığı, eyalette son 24 saat içinde 6 binden fazla kişiye uygulanan testler neticesinde ilk defa yeni tip coronavirüs vakası gerçekleşmedi.

Elde edilen sonuçları virüse karşı verilen mücadelede geniş bir adım olarak niteleyen NSW Başbakanı Gladys Berejiklian, vatandaşlardan kuralları ihlal etmemelerini bildirdi.

Kış ayları yaklaşırken soğuk algınlığı belirtileri olanlardan Covid-19 testi yaptırmalarını talep eden Başbakan Berejiklian, “Lütfen koronavirüse yakalandığınızı varsayın, bunun sadece soğuk algınlığı olduğunu, sadece grip olduğunu düşünmeyin. Lütfen test yaptırın.” dedi.

Avustralya genelinde yaklaşık 855 bin kişiye uygulanan testler sonucu Covid-19 tespit edilen 6 bin 948 hastadan 3 bin 53’ü, 7,4 milyonluk nüfusuyla Avustralya’nın en büyük eyaleti NSW’de yer alıyor.

Öte yandan Covid-19 sebepli ölenlerden 97 kişiden 44’ünün yaşadığı NSW, 6 eyalet ve 2 bölgeden oluşan Avustralya’da virüsten en fazla etkilenen eyalet konumunda.

NORMALLEŞMEYE GEÇİŞ
Avustralya’da federal ve eyalet hükümetleri, Başbakan Scott Morrison’un açıkladığı üç aşamalı plan dahilinde temmuz sonuna kadar tamamen kaldırmayı veya hafifleterek ülkeyi normal hayata döndürmeyi amaçlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal