Avustralyalıların Yurt Dışına Seyahat Etmeleri Yasaklandı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, yeni tip coronavirüse (Covid-19) karşı verilen mücadelede alınan kararlar çerçevesinde yurt dışına seyahatlerin yasaklandığını duyurdu.

18.03.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-10:34) Avustralyalıların Yurt Dışına Seyahat Etmeleri Yasaklandı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Avustralya Sağlık Şefi Brendan Murphy ile Canberra’da yaptığı basın toplantısında, coronavirüs salgınına karşı alınan yeni tedbirleri duyurdu.

Avustralyalıların yurt dışına çıkışına yasak getirildiğini duyuran Başbakan Morrison, “Avustralyalıların seyahat yasağını tüm dünya için 4. seviyeye (SmartTraveller kurallarına göre 4. seviye: ‘‘Sağlık ve güvenliğiniz aşırı risk altında. Bu yere gitmemelisiniz.’’) yükseltiyoruz. Avustralya tarihinde ilk defa gerçekleşti. Yurt dışına çıkmayın, bu talimat çok açık.” şeklinde konuştu.

Alınan önlemler çerçevesinde yaşlı bakımevlerine ziyaretlerin sınırlandığını ifade eden Morrison, el sıkışmama veya sarılmama önerisinde bulundu.

Morrison, 100’den fazla kişinin katıldığı etkinliklerin yapılamayacağını, bu kısıtlamaya okulların, toplu taşıma araçlarının, madenlerin ve havaalanları gibi yerlerin dahil olmadığının altını çizdi.

TÜRKİYE’DEKİ ANZAK GÜNÜ TÖRENLERİ İPTAL EDİLDİ

Gaziler İşleri Bakanı Darren Chester, Avustralya liderliğindeki uluslararası Anzak Günü törenlerinin coronavirüs sebebiyle iptal edildiğini açıkladı. İptal çerçevesinde Gelibolu ve Fransa’daki Anzak Günü anma törenleri de düzenlenmeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal