Avustralya'daki Yangın 30 Evi Kül Etti!

Avustralya’nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin kuzeyinde bulunan Rappville köyü ve Ewingar bölgesinde hala etkili olan orman yangınlarında 30 evin kullanılamaz hale geldiği açıklandı.

09.10.2019-09:43 - (Son Güncelleme: 09.10.2019-11:42)

Avustralya’nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin kuzeyinde bulunan Rappville köyü ve Ewingar bölgesinde hala etkili olan orman yangınlarında 30 evin kullanılamaz hale geldiği açıklandı.

Avustralya yerel medyasından alınan bilgiye göre yaklaşık 100 bin hektarlık alanda kendini gösteren yangın en büyük zararı Rappville köyüne verdi.

NSW’nin kuzeyindeki Rappville köyü ve Ewingar bölgesinde 30 eve ağır hasar veren yangınların çok sayıda araçla birlikte iş yerlerini ve tarım makinelerini de etkisiz hale getirdiği açıklandı. 

Yangınların müdahale altına alındığı bölgelerde hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başlandığı dile getiren NSW Kırsal İtfaiye Servisi (RFS) Komiser Yardımcısı Rob Rogers, ‘‘Elektrik hatları kesik, çok sayıda ağaç yıkılmış durumda, yapılacak çok iş var.’’ diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin geceyi güvenli barınaklarda geçirdiğini aktaran Rogers, Rappville köyündeki yangınlarda nefes almakta güçlük çeken ve vücutlarının çeşitli yerlerinde küçük yanıklar bulunan vatandaşların ambulanslarla hastanelere gönderildiğini bildirdi.

Eyaletteki olağanüstü kuru şartların yangınları yeniden tehlikeli hale getirebileceğini hatırlatan ve bölgede yaşayanları dikkatli olmaya çağıran RFS, 30 noktadaki yangıların hala etkili olduğunu açıkladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal