Avustralya’da Yangınlar Sürüyor

Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletinde devam eden yangınlarda kaybedilen ev sayısının 740’ı geçtiği belirtildi.

16.12.2019-08:58 - (Son Güncelleme: 16.12.2019-08:55) Avustralya’da Yangınlar Sürüyor

Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde başlayan ve daha sonra Queensland ve Güney Avustralya eyaletlerinde çıkan yangınlarla devam eden doğal felakette her geçen gün maliyetin arttığı ortaya çıktı.

NSW Kırsal İtfaiye Servisi’nden yapılan açıklamalara göre, Sydney kırsalında yaklaşık 110 noktada devam eden yangınlardan dolayı bugün Blue Mountains (Mavi Dağlar) bölgesinde en az 20 evin daha yaktığı bildirildi.

Halen birçok noktada kontrolsüz olarak süren yangınlarda yanan ev sayısında artış beklenirken bugünkü kaybedilen evlerle birlikte, en az 744 ev, 49 tesis ve 1852 müştemilatın yok olduğu belirlendi. Ülke genelinde kaygıya neden olan yangınların maddi boyutunun da milyonlarca doları bulması tahmin ediliyor.

Yangınlarda 6 Kişi Yaşamını Yitirdi

Avustralya’da bu sene bahar aylarında erken başlayan yangın sezonunda şimdiye kadar 2,7 milyon hektarlık alanda etkili olan yangınlarda, geçtiğimiz ay NSW’de 6 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca yangınların evcil hayvanların yanı sıra yabani hayatta binlerce hayvanın telef olmasına sebep olduğu açıklanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal