Avustralya'da Sigara Yasağı!

Avustralya'nın Melbourne kentinde sadece yayalar ve tramvayların kullandığı Bourke Caddesi'nde tütün mamullerinin kullanımı yasaklandı.

09.10.2019-11:12 - (Son Güncelleme: 09.10.2019-11:13)

Avustralya'nın Melbourne kentinde sadece yayalar ve tramvayların kullandığı Bourke Caddesi'nde  tütün mamullerinin kullanımı yasaklandı.

Melbourne Belediyesi, Yerel Faaliyetler Kanunu çerçevesinde aldığı kararla her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği kentin merkezi konumundaki Bourke Caddesi ile yayaların yoğun olarak kullandığı 11 noktada tütün mamullerinin kullanımını yasakladı.

Dünyada refah seviyesi en yüksek olan şehirlerin sıralamasında yedi kez art arda birinci seçilen kentte, "Bourke Caddesi'nde Rahat Nefes Al"mottosuyla  alınan karar, 4 Ekim'de yürürlüğe dahil edildi.

Yasaklar kapsamında caddelerin girişindeki güvenlik bariyerlerine, elektrik direklerine, çöp kutularına, panolara ve yerdeki parkelere İngilizcenin yanı sıra Arapça ve Çince uyarılar eklendi.

Avustralya'nın en kalabalık ikinci şehri ve Victoria eyaletinin başkenti olan Melbourne'deki sigara yasağına uyum sağlamayanlara 100 Avustralya doları para cezası (yaklaşık 390 lira) kesilecek.

En düşük sigara paketi fiyatının 20 dolardan satışa çıktığı ülkede, havaalanlarında, toplu taşıma araçlarında, hükümet binaları, plajlar, bazı caddeler, hastane girişleri gibi birçok alanda sigara yasağı uygulanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal