Avustralya'da Gazeteler Sansüre Tepki Olarak Boş Sayfayla Çıktı

Avustralya’da bugün tüm gazeteler, hükümetin basına yönelik kısıtlamalarına karşı ilk sayfalarını kararttı.

21.10.2019-12:10 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-12:07)
Avustralya’da hükümetin ‘ulusal güvenlik’ gerekçesiyle basın özgürlüğü konusunda kısıtlamalar uygulaması, ülkenin en büyük rakip gazetelerini bile ortak eylem yapmaya sevk etti. Ortak bir karar alan Avustralya basını bugün ilk sayfalarını ‘sansürleyerek’ hükümeti protesto etti.

Eyleme, çok sayıda televizyon kanalı, radyo istasyonu ve internet siteleri de destek verdi.

Son iki yılda hayata geçirilen güvenlik yasalarının araştırmacı gazeteciliği tehdit ettiğini savunan medya, halkın bilme hakkının da ellerinden alındığının altını çizdi.

Karartmayla yetinmeyen gazeteciler, basın kuruluşlarında yapılacak aramalar için gereken izne karşı yeni bir formül getirilmesi ve gazetecilere konuşan kaynakların korunmasına yönelik adımlar atılması yönünde çağrıda bulundu.

'BENDEN NE SAKLAMAYA ÇALIŞIYORLAR?'

Ülkenin en büyük medya kuruluşlarından News Corp Australia şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Miller da Twitter hesabından gazetelerin sansürlenmiş ilk sayfalarını paylaştı ve “hükümet, gazetecilerin neyi bildirebileceğine dair ne zaman yeni bir kısıtlama getirse Avustralyalılar kendilerine şunu sormalı: Benden ne saklamaya çalışıyorlar?” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal