Avustralya'da Coronavirüs Kaynaklı Ölü Sayısı 19'a Çıktı

Avustralya'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 19'a, virüse yakalananların sayısı 4 bin 514'e çıktı.

31.03.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-09:54) Avustralya'da Coronavirüs Kaynaklı Ölü Sayısı 19'a Çıktı

Tazmanya Eyalet Başbakanı Peter Gutwein, yeni tip coronavirüse (Covid-19) tespit edilen 80 yaşından büyük bir erkek hastanın müşahede altında bulunduğu Royal Hobart Hastanesinde yaşamını yitirdğini duyurdu.

Yeni tip coronavirüs sebebiyle eyaletteki ikinci ölüm gerçekleşirken ülke çapında Covid-19'dan ölenlerin sayısının 19’a, virüse yakalananların sayısının ise 4 bin 514’e çıktığı ifade edldi.

Virüse en çok rastlanan ve ölümlerin en fazla yaşandığı Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde geçerli bir nedeni olmadan dışarı çıkma yasağına uymayanlara 6 ay hapis ve 11 bin dolar para cezası uygulanacağını bildirildi.

Kabul edilebilir mazeretlerin neler olduğunu açıklayan NSW Sağlık Bakanı Brad Hazzard bunların, yiyecek veya diğer mal ve hizmetlerin temin edilmesi, egzersiz yapmak, sağlık nedenleri, iş ve okul için seyahat etmek, kan bağışlamak, kamu hizmetlerine erişmek, aile içi şiddet görenlerin destek aramaya çıkması olduğunu söyledi.

AİLE İÇİ ŞİDDET YÜZDE 75 ARTTI

Eyaletteki aile içi şiddet şikayetlerinin yüzde 75 düzeyinde arttığını anımsatan Yeni Güney Galler Eyalet Adalet Bakanı Mark Speakman, "Hiçbir şey, aile ve ev içi şiddetine asla gerekçe olamaz, coronavirüs salgını da kesinlikle bir gerekçe olamaz. Mağdurları destekleyen gerekli hizmetlere hız kazandıracağız ve sorumluları cezalandırmak için failleri takip edeceğiz." şeklinde konuştu.

SOSYAL MESAFE TAKİBİNDE DRONE KULLANILACAK

Virüs nedeniyle iki kişinin yaşamını yitirdiği, virüs tespit edilen kişi sayısının ise 355’e yükseldiği Batı Avustralya eyaletinde coronavirüsün halka açık alanlardan yayılmasını engellemek adına sosyal mesafe kurallarının drone yardımıyla takip edileceği açıklandı. Polis araçlarındaki sistem drone üzerine koyulacak, plaj veya park gibi açık alanlarda yasağa uymayanlara siren ve sözlü bir şekilde uyarıda bulunulacak.

Avustralya çapında, sağlık ihtiyaçları, egzersiz, işe veya okula gitmek, temel yiyecek ve ihtiyaç malzemelerinin temini dışında dışarı çıkma yasağı ilan edildi.

Yurt dışından ülkeye gelenlerin zaruri tecrite alındığı Avustralya'da, açık veya kapalı yerlerde hane halkı dışında 2'den çok kişinin toplanması yasaklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal