Avustralya'da Coronavirüs Kaynaklı Ölü Sayısı 17'ye Çıktı

Avustralya'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 17’ye, vaka sayısı 4 bin 167’ye yükseldi.

30.03.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-09:39) Avustralya'da Coronavirüs Kaynaklı Ölü Sayısı 17'ye Çıktı

Avustralya'da, Tazmanya Eyalet Başbakanı Peter Gutwein, yeni tip coronavirüs (Covid-19) tespit edilen 80’li yaşlardaki kadının hayatını kaybetmesiyle eyalette coronavirüs sebebiyle ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu.

Tazmanyalılara kurallara uyulması yönünde çağrıda bulunan Gutwein, "Tüm Tazmanyalılar bunun bir oyun olmadığını kabul etmeli ve anlamalı” şeklinde konuştu.

Tazmanya'daki bu can kaybıyla birlikte ülke çapında coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 17’ye, virüsten enfekte olan kişilerin sayısı 4 bin 167’ye çıktı.

YENİ YASAKLAR BU GECE DEVREYE GİRECEK

Başbakan Scott Morrison salgının yayılmasının önüne geçebilmek adına bu gece yarısından sonra uygulamaya sokulacak yeni önlemleri duyurdu.

Avustralyalılara, tıbbi ihtiyaçlar, egzersiz, işe veya eğitime gitmek, temel yiyecek ve ihtiyaç malzemelerinin temini dışında evlerinden çıkmamaları yönünde öneride bulunan Morrison, açık veya kapalı alanlarda hane halkı hariç 2'den çok kişinin toplanmasının yasaklandığını kaydetti.

Kuralları ihlal edenlere eyalet yönetimlerince çeşitli cezalar verileceğini anımsatan Morrison, 70 ve daha fazla yaştaki insanlara, zaruri durumlar dışında evden çıkmamalarını, çıktıklarında da mümkün olduğunca az kişiyle temasta bulunmalarını söyledi.

Yurt dışından ülkeye gelenlerin otel veya konaklama tesislerinde zaruri tecrite alındığı Avustralya’da, düğünlerin 5, cenaze işlemlerinin 10 kişiyle düzenlenmesine izin veriliyor.

Ülkede daha önce de spor salonları, müzeler, ibadet yerleri, plajlar, oyun alanları, yüzme havuzları ve bar gibi yerler coronavirüs nedeniyle kapatılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal