Avustralya'da 4 Bebekte Daha Coronavirüse Rastlandı

Avustralya’da 4 bebeğin daha Covid-19 testleri pozitif çıkarken, ülkede virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 19’a çıktı.

31.03.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-11:47) Avustralya'da 4 Bebekte Daha Coronavirüse Rastlandı

Avustralya'nın Victoria eyaletinde 4 bebekte daha coronavirüs tespit edildi. Böylelikle eyaletteki coronavirüse yakalanan bebek vakaları 5'e çıktı. Victoria Eyaleti Sağlık Bakanı Jennt Mikakos, bebeklerin evlerinde tecritteyken virüsten enfekte olduklarını kaydederek olayla ilgili tahkikat başlattıklarını duyurdu. Mikakos, eyalette coronavirüs tespit edilen kişi sayısının da bine yaklaştığını söyledi.

CAN KAYBI 19'a VAKA SAYISI 4 BİN 557'YE ÇIKTI

Son 24 saatte 97 kişinin daha coronavirüs testlerinin pozitif çıkmasıyla ülkede virüse yakalananların sayısının 4 bin 557'ye çıktığı Avustralya'da, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 19 oldu. Bir kişinin daha ölmesiyle ikinci can kaybının yaşandığı Tazmanya eyaletinde ise yeni ev karantinası kurallarının yürürlüğe girdiği ifade edildi.

İKİDEN FAZLA KİŞİNİN TOPLANMASINA YASAK GELDİ

Avustralya hükümeti, coronavirüsün yayılmasının önüne geçebilmek adına yeni kuralların uygulamaya konulduğunu bildirdi. Tecrit uygulamasının sürdüğü Avustralya’da, 2’den fazla kişinin 1 buçuk metreden daha yakın mesafede durmasına da yasak geldi. Ülkede çocuk parkları ve açık-kapalı spor alanları kapatıldı, yaşı 70’den fazla olan kişilerin günde bir defa yürüyüş için çıkmaları haricinde sokağa çıkmaları da yasaklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal