Avustralya İran'ı Uyardı: Üç Vatandaşımızı Serbest Bırakın

Avustralya hükümetinin, İran'da tutuklanan ikisi kadın üç Avustralyalının serbest bırakılması için Tahran rejimine baskı yaptığı açıklandı.

13.09.2019-10:01 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-09:57) Avustralya İran'ı Uyardı: Üç Vatandaşımızı Serbest Bırakın

Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, Senato'da yaptığı açıklamada, ikisi Avustralya-İngiltere çifte vatandaşlığına sahip, tutuklu 3 Avustralya vatandaşıyla ilgili konuyu İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile "birçok kez" görüştüğünü duyurdu.

Payne, "Avustralya hükümeti, gözaltına alındıkları andan itibaren vatandaşlarının serbest bırakılması için İran hükümetine baskı yapıyor. Hükümet, bu kişilere adil, insanca ve uluslararası normlara uygun şekilde muamele edilmesini sağlamak için çaba sarf ediyor" diye konuştu.

Seyahat blog yazarı ve sosyal medya fenomeni Mark Firkin ve Jolie King çifti ile ismi açıklanmayan bir kadın akademisyenin tutukluğunun uluslararası meselelerden kaynaklandığını düşünmediğini ifade eden Payne, "Bu tutuklamaların İran'ın nükleer programı, Birleşmiş Milletlerin (BM) yaptırımları ya da denizlerdeki seyrüsefer güvenliği konusundaki uluslararası endişelerle bağlantılı olduğunu düşünmek için hiçbir sebebimiz yok" ifadelerini kullandı.

Firkin ve King'in haftalar önce, akademisyenin ise aylar önce gözaltına alındığını ifade eden Payne, tutuklamaların, "Avustralya hükümeti ve kendisi için derin bir endişe konusu" olduğunu vurguladı.

İngiltere'nin The Times gazetesi, Avustralya-İngiltere çifte vatandaşlığına sahip iki kadın ve Avustralyalı bir erkeğin farklı zamanlarda İran'da tutuklanarak başkent Tahran'daki Evin Cezaevi'nde tutulduğunu duyurmuştu.

Haberde, çifte vatandaşlığa sahip kadın ve Avustralya vatandaşı erkeğin, 10 hafta önce turist olarak geldikleri İran'da tutuklandıkları belirtilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal