Avrupa'nın Çocuk Gaspına Dur Diyelim

Gençlik dairesi koruması altındaki Türk çocuklarının Konsolosluklara bildirilmesi ve Yakın akrabaya verilmesi hususunda faaliyetleriyle bilinen Çocuk Hakları Savunucusu Kamil Altay Türk Almanya’nın 16 Eyalet ve Federal parlamentoya dilekçe yolladı.

20.09.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-12:08)

Gençlik dairesi koruması altındaki Türk çocuklarının Konsolosluklara bildirilmesi ve Yakın akrabaya verilmesi hususunda faaliyetleriyle bilinen Çocuk Hakları Savunucusu Kamil Altay Türk çocuklarının konsolosluklara bildirilmesi ve Yakın akrabaya verilmesi adına Almanya’nın 16 Eyalet ve Federal parlamentoya dilekçe yolladı.

Gençlik Dairelerinin Viyana konsolosluklar sözleşmesine, Alman Anayasasına, Sosyal kanun kitabının kanunlarını ihlal ettiğinden söz eden Altay, 'Tek isteğimiz ülkemizin çocuklarının konsolosluklara bildirilmesi ve Yakın akrabaya verilmesi. Bu şekilde çocuklarımızın Milli ve Dini değerlerini kaybetmesini engelleyebiliriz' diye konuştu.

Gençlik Dairesi aracılığıyla muhafaza altına alınan Türk çocuklarının yurt köşesinde ya da yabancı ailede öz değerlerini yitiriyor ifadesini kullanan Altay her yıl binlerce çocuğumuzu böyle kaybediyoruz diye konuştu.

Parlementolarin çoğunun dilekçeyi onaylayarak dosya numarası yolladığını ifade eden Altay meseleyi neticeye ulaşana kadar izleyeceklerini belirtti.

Her Eyalet de binlerce vatandaşımızın olduğundan söz eden Altay, şu ifadeleri kullandı:

'Tek bir Türk çocuğunu kaybetme lüksümüz yok. Önemli bir konu. Her yıl binlerce Türk çocuğunu ailelerinden alıyorlar ve Alman ailelere veriyorlar. Bu alanda bir mücadele var. Kamuoyu oluşması açısından önemli.'

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal