Avrupalı Savaşçılar Yezidilere Zulmediyor

Uluslararası insan hakları grubu, pek çok Avrupalıyı da içeren yabancı savaşçıların, İslam Devleti grubunun Yezidilerin azınlığına karşı zulüm gerçekleştirmekten sorumlu olduklarını söylüyor.

25.10.2018-12:52 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-12:48) Avrupalı Savaşçılar Yezidilere Zulmediyor

Uluslararası insan hakları grubu, pek çok Avrupalıyı da içeren yabancı savaşçıların, İslam Devleti grubunun Yezidilerin azınlığına karşı zulüm gerçekleştirmekten sorumlu olduklarını söylüyor. Paris merkezli Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu, aşırılık yanlısı grubun eylemlerinin soykırım ve insanlığa karşı suçlar olduğunu söyledi. İslam Devleti'nden kaçan bir Yezidi ve bu yılki Nobel Barış Ödülü'nün alıcılarından biri olan Nadia Murad Perşembe günkü raporun bulgularını yineledi ve ‘’Yezidilerin yarısından fazlası esir alınmış durumda. Kaçan kadın ve kızlar, yüksek dereceli yabancı savaşçıların organize ettiği bir kölelik sistemindeler.’’ dedi.

İslam Devleti üyeleri genel olarak Irak'ta terörizmle karşı karşıya. İnsan hakları grubu, bu savaşçıların uluslararası bir mahkemede yargılanmalarını, suçlamalarda bulunulmasını ve Yezidilerin hesaplaşmada rol almasını istiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal