Avrupa'dan Türkiye'ye Haddine Düşmeyen Bir Uyarı!

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi hiç haddi olmayan bir konuda ülkemize ikazda bulundu. Meclis, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimleri erteleyin mesajı gönderdi.

24.04.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-12:57) Avrupa'dan Türkiye'ye Haddine Düşmeyen Bir Uyarı!

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'ye 24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerini erteleme çağrısında bulundu. Sebep olarak mevcut şartlarda gerçekleştirilecek seçimlerin 'Avrupa şartlarına uygun olmayacağı' gösterildi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), mevcut şartlarda gerçekleştirilecek seçimlerin "Avrupa şartlarına uygun olmayacağı" nedeniyle Türkiye’ye 24 Haziran genel seçimlerini başka bir tarihe erteleme çağrısında bulundu.

AKPM Denetim Komisyonu adına bu sabah Strasbourg'da alınan kararda, seçim kanununun seçim kararından sadece 30 gün önce değiştirilmiş olması, OHAL sürecine devam edilmesi, seçimlerin güvenliği ve şeffaflığı hususunda tedirginlikler ve tartışmalı mühürsüz oy pusulası kararının "seçimlerin demokratik bir ortamda düzenlenemeyeceğini" işaret ettiği belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe'de yapılan bir habere göre; kararda, yeni seçim kanunu ile seçimlerin gerçekleştirileceği tarih arasındaki kısa zamanın siyasi partilere konsantre olma ve hazırlanma süresi bırakmadığı ifade edildi. Seçim kurallarının seçim tarihinden 30 gün önce değiştirilmesinin Venedik Komisyonu tarafından belirlenmiş kriterlere uymadığı hatırlatıldı. 

Seçim barajının yüzde 10’da kaldığı ve bu durumun siyasi çoğulculuk ile uyuşmadığı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal