Avrupa'dan Beklenmedik İran Hamlesi

Avrupa Birliği (AB) İran istihbaratına yaptırım uygulama kararı verdiğini duyurdu.

09.01.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-10:14) Avrupa'dan Beklenmedik İran Hamlesi

Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen, sosyal medya hesabı Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) İran istihbaratına yaptırım uygulama kararı verdiğini duyurdu. Bu kararın alınmasına neden olarak ise, İran'ın Avrupa ülkelerinde suikast girişimi düzenleme planı ileri sürüldü.

ABD'nin uygulamaya başladığı yaptırımlara karşı, Avrupa Birliği'nden destek alan İran'a karşı AB ülkelerinden tahmin edilmeyen bir hamle geldi. İran'a, Avrupa'daki bazı kişilere suikast planlamaları yaptığı nedeniyle yaptırım uygulama kararı verildiği belirtildi.

Söz konusu yaptırımlara ilişkin resmi açıklama Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen tarafından yapıldı. Samuelsen, "Avrupa Dış Politikası için önemli bir gün! AB, Avrupa'da suikastler gerçekleştirmeyi düşünen bir İran istihbarat örgütüne yaptırım uygulama konusunda anlaştı. AB'den, Avrupa'da böyle bir davranışı kabul etmeyeceğimize dair güçlü sinyal" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Ekim ayında Danimarka güvenlik güçleri, İran istihbaratı ile bağlantılı olduğunu tespit ettiği bir kişiyi, Arap Ahvaz Kurtuluş Hareketi'nin önderine suikast planladığı suçlamasıyla gözaltına almıştı. İran ise, Danimarka'nın iddialarını reddetmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal