Avrupa'da Coroanvirüsün Merkezi İtalya, 3 Haziran'da Sınırlarını AB Ülkelerine Açıyor

Avrupa'da coronavirüsün merkez üssü olan İtalya'da hükümet, coronavirüs tedbirlerini gevşetme kapsamında önemli bir karar aldı ve 3 Haziran'dan itibaren AB ülkelerine sınırlarını açacaklarını duyurdu.

16.05.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-14:14) Avrupa'da Coroanvirüsün Merkezi İtalya, 3 Haziran'da Sınırlarını AB Ülkelerine Açıyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını, ilk olarak yönünü İtalya'ya çevirdi ve salgının yeni merkez üssü İtalya haline geldi. Virüs buradan birçok Avrupa ülkesine yayılırken, İtalya'da ciddi önlemler alındı ve acil durum ilan edildi. Son günlerdeki iyileşmenin ardından İtalya'da önlemlerin gevşetilmesi için çalışmalar başladı.

Başbakan Giuseppe Conte başkanlığında toplanan bakanlar kurulu, sabaha karşı coronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesine yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, İtalya'nın 3 Haziran tarihinde sınırlarını açacağı belirtildi ve risk içermeyen ülke ya da bölgelerden gelenlere 14 günlük karantina uygulamasını kaldıracağı aktarıldı. 

BÖLGELER ARASI SEYAHATE DE İZİN VERİLECEK

İtalyan basınında da 3 Haziran’dan itibaren AB ve Schengen Bölgesi ülkelerine karantina uygulanmadan sınırların açılacağı aktarıldı.

3 Haziran’da dış sınırların açılmasına ilaveten ülkede mart ayından beri kısıtlanmış olan bölgeler arası seyahate de izin verilecek.

Açılması 1 Haziran olarak belirlenen restoran, kafe ve ibadethanelerin daha erken açılacağı belirtildi ve kilise, cami, sinagog gibi ibadethaneler, mağazalarla 18 Mayıs'tan itibaren sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde yeniden faaliyete geçecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal