Avrupa Ülkelerinde Coronavirüs Ölümleri Artıyor

Yeni tip coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı İspanya'da 133, İsviçre'de 11, Yunanistan'da 3 ve İsveç'te 2'ye çıktı.

14.03.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-15:41) Avrupa Ülkelerinde Coronavirüs Ölümleri Artıyor

Çin'in Vuhan şehrinde patlak veren ve neredeyse Avrupa'nın tamamına yayılan yeni tip coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor.

Yunanistan'daki vaka sayısı 192'ye, 2 kişinin daha virüs sebebiyle yaşamını yitirmesi sonrası bu ülkedeki can kaybı sayısı 3'e çıktı.

İtalya'nın ardından Avrupa'da virüsten en fazla etkilenen ülke olan İspanya'da ise vaka sayısı 5 bin 200'e, ölenlerin sayısı 133'e çıktı. Sadece Madrid'de virüsten 86 kişi yaşamını yitirdi.

İsveç'te coronavirüs görülen kişilerin sayısı 820'ye çıkarken, 2 kişi yaşamını yitirdi.

Avusturya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede yeni tip coronavirüse yakalanan kişi sayısı 602'ye çıkarken, bu rakam Çekya'da 150, Polonya'da 84, Slovakya'da 32 ve Macaristan'da ise 25 oldu.

İsviçre'de pozitif vaka sayısı 1359'u, hayatını kaybedenlerin sayısı 11'i buldu.

Coronavirüste vaka sayıları, Balkan ülkelerinden Sırbistan'da 41'e, Hırvatistan'da 37'ye ve Bosna Hersek'te 18'e yükseldi.

"LİMON KOLONYASI EN ÇOK ARANAN ÜRÜN"

Almanya'nın başkenti Berlin'de salgın sebebiyle paniğe kapılanlar, marketlerde makarna ve pirinç gibi uzun ömürlü gıda ürünleri ile hijyen malzemeleri, kolonya ve tuvalet kağıdı gibi temizlik ürünlerine hücum etti.

Schöneberg ilçesinde süpermarket işleten İbrahim Öztürk, 30 yıldır gıda işiyle uğraştığını kaydederek, "İlk defa böyle bir anormal ve olağanüstü durum yaşıyoruz." ifadeleriyle durumu anlattı.

Alman müşterilerin de kolonya aradıklarını söyleyen Öztürk, "Artık markaya filan bakılmıyor. Limon kolonyası en çok aranan ürün. Dün 500 civarında bulduk. Daha tezgaha koymadan tükendi." şeklinde konuştu

Öztürk, 2 haftadır makarna, un ve yaş mayanın yok sattığını ifade ederek, "Vatandaş, tuvalet kağıdı stoku yapıyor. Polonya'dan tuvalet kağıdı bulduk, tükendi. Türkiye'den gelen tuvalet kağıdı bile sattık. Mal tedarik etmede sıkıntımız var. Birçok ürünün yerine mal koyamıyoruz." şeklinde konutşu.

"TUVALET KAĞIDI, UN, PİRİNÇ TEDARİK EDEMİYORUZ"

10 yıldır babasıyla süpermarket işleten Alper Öztürk de makarna ve pirinç gibi ürünleri tedarik etmede sıkıntı yaşamaya başladıklarını ifade ederek, "İki haftadan beri tuvalet kağıdı, un, pirinç tedarik edemiyoruz. Stoklar da boşalmaya başladı." şeklinde konuştu.

Alışveriş yapan Serkan Yazıcı ise herkesin paniğe kapıldığını, bu sebeple marketlere hücum edildiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Hijyen malzemesi bulmakta zorluk yaşıyoruz. Bulunduğumuz muhitte tüm marketlerde aynı sıkıntı var. Çocukları düşünerek alışveriş yapıyoruz. Daha da ürünler tükenirse, biz de önlemimizi alacağız. Olmazsa eski zamanlara döneceğiz, ekmeğimizi kendimiz yapacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal