Avrupa Ülkeleri Covid-19 Önlemlerini Kaldırmaya Devam Ediyor

Coronavirüs tespit edilen kişi sayısının azalmasıyla Avrupa ülkelerinde virüse karşı alınan kaldırmayı sürdürüyor.

05.05.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-17:50) Avrupa Ülkeleri Covid-19 Önlemlerini Kaldırmaya Devam Ediyor

Coronavirüs tespit edilen kişi sayısının azalmasıyla Avrupa ülkelerinde virüse karşı alınan kaldırmayı sürdürüyor.

Çekya'da hükümet, yeni tip coronavirüs dolayısıyla 14 Mart'ta durdurulan uluslararası tren ve otobüs seferlerinin 11 Mayıs'tan başlamak üzere tekrar başlatılmasını kararlaştırdı.

Ülkede virüs tespit edilen kişi sayısı 7 bin 841'e çıkarken, ölü sayısının ise 252 olduğu bildirildi.

Macaristan'da ise virüs dolayısıyla 14 Mart'ta askıya alınan 1. Futbol Ligi'nde sezonun, 30 Mayıs'ta yeniden başlayacağı belirtildi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, coronavirüsle mücadele çerçevesinde ülkeye geçtiğimiz hafta 17,5 milyon maske ve 620 solunum cihazı getirildiğini duyurdu.

Macaristan'da vaka sayısının 3 bin 65, ölü sayısının ise 363 olduğu rapor edildi.

Slovakya Başbakanı Igor Matovic virüs nedeniyle alınan tedbirlerin kademeli bir şekilde kaldırmayı sürdürdüklerini kaydederek bir sonraki hükümet toplantısında okulların açılmasının ele alınacağını belirtti.

Bin 421 kişide virüse rastlanan ülkede, 25 can kaybı yaşandı.

SIRBİSTAN OHAL'İ KALDIRMAYA HAZIRLANIYOR

Sırbistan Meclisinden gelen yazılı açıklamada, yarın düzenlenmesi planlanan genel kurul toplantısında, 15 Mart'ta uygulamaya konan olağanüstü halin kaldırılmasının masaya yatırılacağı kaydedildi.

Ayrıca, Sırbistan'ın Pozarevac kentindeki bir hapishanede bulunan 84 hükümlüde coronavirüs saptandığı bildirildi. Zabela Hapishanesinden gelen açıklamada, 351 kişiye test uygulandığı, testi pozitif çıkan 84 hükümlünün karantinaya alındığı kaydedildi.

Sırbistan'daki virüse yakalananların sayısının 9 bin 557, yaşamını yitirenlerin sayısının ise 197 olduğu bildirildi.

Polonya'nın başkenti Varşova'da her sene düzenli olarak yapılan ve alanındaki en prestijli yarışmalardan biri olan Uluslararası Chopin Yarışması'nın, virüs dolayısıyla bu sene iptal edildiği ve gelecek sene ekimde düzenleneceği kaydedildi.

Ülkedeki 14 bin 242 kişide virüse rastlanırken, 700 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

KARADAĞ'DA SPOR MÜSABAKALARI SEYİRCİSİZ OYNANACAK

Karadağ Spor Bakanı Nikola Janovic, coronavirüs dolayısıyla askıya alınan spor müsabakalarının tekrar başlamasıyla ilgili üç kademeli planı duyurdu.

Söz konusu plana göre, 6-18 Mayıs tarihleri arasında sporcuların temizlik kuralları kapsamında açık ve kapalı alanlarda bireysel antrenmanlarına müsaade edilirken, 18 Mayıs-1 Haziran arasında ise takımların toplu olarak antrenman yapabileceği kaydedildi.

Bakan Janovic, 1 Haziran'dan başlamak üzere bütün spor karşılaşmalarının başlayabileceğini fakat seyircisiz oynanacaklarını belirtti.

Virüsün en az etkilediği ülkelerden olan Karadağ'da 324 kişide virüse rastlanırken, 8 can kaybı yaşandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal